3. listopadu 2008 • 20:29

Iverson přestupuje do Detroitu!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedna z největších hvězd basketbalové NBA Allen Iverson mění po necelém týdnu nové sezony klub. Nejlepší hráč ligy za rok 2001 odchází z Denveru do Detroitu výměnou za Chaunceyho Billupse a Antonia McDyesse.



O trejdu dnes informovala agentura AP s odkazem na svůj anonymní zdroj. Ani jeden klub zatím výměnu nepotvrdil.

První muž draftu z roku 1996 přestupuje z týmu Nuggets po necelých dvou letech. Do prosince 2006 hrál deset let za Philadelphii.

Třiatřicetiletý Iverson byl čtyřikrát nejlepším střelcem sezony a jeho průměr 27,7 bodu na zápas je v historickém pořadí třetí nejlepší po legendách Michaelu Jordanovi a Wiltu Chamberlainovi.

O rok mladší Billups byl v roce 2004 vyhlášen nejlepším hráčem finále NBA, v němž získal s Detroitem titul. Do rodného Denveru se vrací po osmi letech, hrál zde už v letech 1999 a 2000. V lize oblékal také dresy Bostonu, Toronta, Orlanda a Minnesoty.

Také čtyřiatřicetiletý McDyess se vrací do důvěrně známého prostředí, v Denveru působil s roční přestávkou strávenou ve Phoenixu mezi lety 1995-2002. Do Detroitu olympijský vítěz ze Sydney přišel po zisku titulu v roce 2004.

Články odjinud


Články odjinud