3. listopadu 2008 • 17:23

Hokejová reprezentace zahájila přípravu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez šestice zkušených hráčů dnes zahájila česká hokejová reprezentace přípravu na utkání proti Slovensku a následný turnaj Karjala v Helsinkách.



Trenér Vladimír Růžička přivítal v pražské O2 Areně při své obnovené premiéře na střídačce národního týmu čtyřiadvacet hráčů. Až v úterý se k mužstvu připojí Jaromír Jágr, Martin Straka, Petr Čajánek, Karel Rachůnek, Jaroslav Hlinka a Martin Ševc.

"Domluvili jsme se, že se k týmu připojí na dopoledním rozbruslení," řekl Růžička novinářům. Zatímco čtveřice Jágr, Straka, Čajánek a Rachůnek odpočívala doma, Hlinku a Ševce ještě dnes čekají zápasy švédské ligy. Proto také v úterý trénovat nebudou, podvečerní utkání proti Slovensku by ale měli stihnout.

Ani ostatní hráče ale dnes nečekal žádný tréninkový dril. V domovské aréně pražské Slavie se všichni věnovali hlavně regeneraci a kdo chtěl, mohl si jít krátce zabruslit. "Všichni si potřebují hlavně oddechnout, proto jsem nechtěl, abychom šli na led. Pro ně je důležitější, aby si orazili. Hlavní bylo, abychom se potkali, řekli si co a jak," uvedl nástupce Aloise Hadamczika na střídačce reprezentačního týmu.

Růžička s asistenty Josefem Jandačem a Ondřejem Weissmannem sestavil aktuálně třicetičlenné mužstvo. Jágr, Straka, Hlinka a čtveřice slávistů totiž do Finska nepojedou. I proto bude tým v úterý trénovat na dvě skupiny.

"Moc toho nestihneme, ale o tom národní mužstvo je. Nejsou potřeba žádné dlouhé přípravy. Máme hráče na takové úrovni, kdy stačí jen si nějaké věci vysvětlit a oni to chápou. Nejde o to, abychom se měsíc sehrávali," řekl Růžička. Další dva tréninky čekají tým ve středu v Edenu.

V původní nominaci musel Růžička udělat dvě změny. Zranění vyřadila ze hry obránce Jana Platila a útočníka Ondřeje Kratěnu. Místo nich byli povoláni Zdeněk Kutlák a Václav Nedorost. "Nezaskočilo mě to. Přece nebudou hrát se zlomenou rukou, to už bych chtěl moc. Měli jsme vypsané nějaké náhradníky a z nich jsme hráče vybrali," uvedl Růžička.

Aktuální složení národního týmu:

Brankáři: Adam Svoboda (Slavia Praha), Miroslav Kopřiva (Geus Okna Kladno), Lukáš Mensator (Energie Karlovy Vary),
obránci: Michal Barinka, Angel Krstev (oba Vítkovice Steel), Petr Kadlec (Slavia Praha), Petr Čáslava (Moeller Pardubice), Ondřej Němec (Energie Karlovy Vary), Miroslav Blaťák (Salavat Julajev Ufa/KHL), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva/KHL), Martin Ševc (Färjestad/Švéd.), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.),
útočníci: Jaroslav Bednář, Roman Červenka (oba Slavia Praha), Václav Skuhravý, Petr Kumstát (oba Energie Karlovy Vary), Martin Straka, Petr Vampola (oba Lasselsberger Plzeň), Zbyněk Irgl, Jaroslav Vašíček (oba Lokomotiv Jaroslavl/KHL), Jan Marek, Tomáš Rolinek (oba Metallurg Magnitogorsk/KHL), Jaromír Jágr, Jakub Klepiš (oba Avangard Omsk/KHL), David Květoň (Oceláři Třinec), Václav Nedorost (Bílí Tygři Liberec), Leoš Čermák (Salavat Julajev Ufa/KHL), Petr Čajánek (Dynamo Moskva/KHL), Jaroslav Hlinka (Linköping/Švéd.), Miloslav Hořava (Metallurg Novokuzněck/KHL).

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud