3. listopadu 2008 • 14:02

Schumacher: Takové finále jsem nezažil!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slova obdivu a chvály od bývalých špičkových pilotů se snesla na hlavu nejmladšího šampiona v historii Lewise Hamiltona po nedělním finále mistrovství světa vozů formule 1.



Britovi gratuloval také sedminásobný mistr světa a nejúspěšnější jezdec historie Michael Schumacher z Německa. Ten je podle svých slov kariérou třiadvacetiletého Hamiltona i posledním závodem sezony doslova fascinován.

Massa sice vyhrál, ale mistrem je Hamilton >>>

"Jsem ohromený tím finále, které jsme viděli," prohlásil Schumacher. "Něco takového jsem během své kariéry nezažil. Ani jako jezdec, ani jako divák," uvedl devětatřicetiletý Němec.

"Musím Lewisovi pogratulovat, třebaže bych radši viděl na prvním místě Massu," uvedl někdejší pilot stáje Ferrari, jejíž barvy Brazilec Felipe Massa hájí. Ten ale přišel o titul v posledních metrech, v nichž se Hamilton dostal na potřebné páté místo.

Hamilton: Můžu děkovat jen Bohu >>>

Další bývalý slavný jezdec Damon Hill se nechal slyšet, že Hamiltona bude nyní velmi těžké zastavit. "Je to ohromující výsledek," prohlásil mistr světa z roku 1996. "Je na vrcholu po dvou letech, a to mohl být první už loni," chválil prvního britského mistra světa od svého vítězství před dvanácti lety.

"Vrátil Británii zpět na vrchol a já jsem na něj hrdý. Má talent a vyzrál, bude nejlepší," dodal Hill.

Hamilton? Větší hvězda než Beckham! >>>

Hamiltona oceňují také další britské závodnické hvězdy minulosti. "Je ozdobou své rodiny, svého sportu, své země," řekl Stirling Moss, který patří k nejlepším jezdcům historie formule 1, ale nikdy na titul nedosáhl. Podle něj není možné srovnávat jezdce různých generací, ale Hamilton "určitě patří mezi ty úplně nejlepší", řekl Moss BBC.

Glock: Titul jsem Hamiltonovi nedal >>>

"Zaslouží si být mistrem světa, i když měl štěstí," přidal se také jihoafrický mistr světa z roku 1979 Jody Scheckter. "Když se podíváte na celý rok, tak bezesporu," prohlásil. Podobný názor měl i pětinásobný vítěz závodů formule 1 Brit John Watson. "Takový příběh by nikdo nedokázal napsat, takový příběh by nikdo nedokázal natočit. K tomu finále v Brazílii nemám slov," dodal.

Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud