3. listopadu 2008 • 04:00

Jícha jasně předčil Karabatiče

Autor: koš
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo s koho? Mini souboj dvou kamarádů z Kielu skončil jasným triumfem Čecha Filipa Jíchy. Jeho klubový parťák Nikola Karabatič v Brně nepotvrdil neoficiální pozici nejlepšího hráče na světě. Vypovídající je počet gólů: 9:1 pro Jíchu!



Když hlasatel před utkáním představil francouzského hráče s číslem 13, diváci zabouřili. Vážili si, že mohou vidět na vlastní oči takové eso. V Česku poprvé a možná naposledy. Těšili se, co černovlasý rodák ze srbské Niše předvede.

Házenkáři zdolali Francouze! >>>


Upřímně? Nic světoborného to nebylo. „Nikola celý týden netrénoval. Měl to hrozně těžké. Na jejich střední spojky jsme tlačili,“ omlouval Jícha svého parťáka, který se s bolavým loktem střelecky nechytl. Zdatně však kombinoval s Fernandezem, který pak posílal do palebných pozic šikulu Abala na křídle.

Zatímco Karabatič do defenzivy nechodil, jeho protivník ze hřiště skoro neslezl. Na Jíchových devět tref však připadlo pět špatných pokusů a několik zkažených přihrávek. „Vím to. Bylo to dané tím, že byl zápas extrémně vyhecovaný.

A ještě nemáme zažité některé náběhy,“ vysvětloval šestadvacetiletý střelec. „Ale to je teď úplně jedno. Vyhráli jsme o tři góly a teď si to užíváme,“ dodal.

Na oslavu však neměl čas. „V pondělí v pět ráno letím do Kielu. A ve středu mě čeká Liga mistrů,“ nastínil svůj program.

Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud