2. listopadu 2008 • 20:31

Benát: Takový obrat jsem ještě nezažil

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned několik premiér zažil v dnešním utkání ligy českobudějovický záložník Petr Benát. Domácí středopolař poprvé v kariéře dal dva góly v jednom zápase, proměnil svoji první penaltu v lize a dočkal se premiérového zásahu v dresu Dynama.



Jihočeši díky tomu zvítězili nad Viktorií Žižkov 3:2.

"Už jsem z toho byl dost nervózní, protože jsem se v Budějovicích ještě netrefil. Jsem za ty góly moc rád a zápisné rád zaplatím," řekl novinářům po zápase Benát, který měl do dnešního utkání na svém kontě jen pět ligových branek.

Budějovice: obrat za třináct minut >>>

Na jihu Čech se hrál málo vídaný duel. Ještě čtvrthodiny před koncem domácí prohrávali 0:2, ale nakonec se radovali ze tří bodů. "Takovýhle obrat jsem ještě nikdy nezažil. Když v 75. minutě prohráváte o dvě branky, otočit zápas je velice těžké a už asi jen málokdo to čekal. Takových zápasů, kdy se to povede, je jen málo," uvedl Benát.

Benát: Zápisné zaplatím rád>>>


Důležité prý bylo, že Dynamo brzy po inkasovaném gólu snížilo. "Po kontaktní brance Žižkov znervózněl a my jsme se dostali do optického tlaku. Závěr už byl takový vabank. My měli víc štěstí, ale stejně tak mohl vyhrát i Žižkov," řekl Benát.

Před pokutovým kopem v 90. minutě prý nebyl nervózní. "Na penalty jsme byli určeni před zápasem. Já jsem si v tu chvíli věřil, tak jsem na ni šel. Byla to má první penalta v lize. Chtěli jsme se od Žižkova odpoutat a to se nám také díky ní podařilo, takže jsem za to rád," dodal.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud