Hynek Preisler
2. listopadu 2008 • 21:58

Boleslav zahodila v Liberci výhru

TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Tam, kde letos ztroskatala Sparta i Slavia, sice Boleslav dokázala vybojovat bod, ale přesto se v Liberci po remíze 3:3 chytali Boleslavští za hlavu. Během několika desítek vteřin ztratili dvobrankové vedení.



Když v 72. minutě zvyšoval střídající Kysela na 3:1 pro hosty, vypadalo to na jasný zápas. Jenže za Liberec snížil v 76. minutě Frejlach. A o pár desítek vteřin později vyrovnal krásnou střelou Selassie. Boleslavští hráči v tu chvíli chytili za hlavu a popadali na zem. Věděli, že během chvíle ztratili dobře rozehraný zápas. A důležité tři body v honbě za titulem.

„Nemůžu být spokojený. Myslím, že po většinu zápasu jsme byli lepším týmem. Už se nám to stalo poněkolikáté. Nepoučili jsme se z Teplic,“ připomenul boleslavský trenér Pavel Hapal předchozí zápas venku v Teplicích, kde jeho tým vyhrával již 3:0 a přesto se až do konce klepal o výhru. Pavel Hapal trpěl i tentokrát a po remíze 3:3 byl hodně zklamaný.

Bílek z Liberce se pokouší sebrat míč Sylvestremu
Bílek z Liberce se pokouší sebrat míč Sylvestremu

Mladá Boleslav se přesto může pochlubit úspěšností, jakou v Liberci nemá v lize nikdo. Boleslav pod Ještědem ani jednou neprohrála. Pět zápasů v Liberci = jedenáct prvoligových bodů!

Zápas se pro Středočechy nevyvíjel dobře. Ve třetí minutě pálil Papadopulos jen do tyče. A za necelých deset minut již Boleslavští prohrávali. Trestuhodně nechali v malém vápně osamoceného Keriče při centru Papouška. A jeden z nejmenších hráčů na hřišti hlavičkoval přesně.

Vedení však modrobílým barvám vydrželo jen pět minut. Kalina napřáhla z dvaceti metrů, jeho střelu tečoval Polák a Hauzr neměl šanci.

Ve 26. minutě mohla jít Boleslav do vedení. Sudí Franěk nařídil přísnou penaltu po zákroku Selassieho na Pecku, Rajnoch však trefil pouze opar, který se vznášel nad stadionem. Otočení skóre se však hosté přeci jen dočkali o deset minut později. Mach nahrál Papadopulosovi, jehož slabá, ale geniálně vypadající střela doputovala za brankovou čáru. „Bylo top trochu se štěstím,“ přiznal Papadopulos.

Ve druhé půli hrál Liberec v křeči, která se projevovala spoustu nepřesnostmi. Příklad? V 60. minutě sklepával Dočkal míč na Dorta. Jenže balon skončil v autu. „Spousta nepřesností tam ale byla z obou stran,“ přiznal Hapal. Přesto se radoval z gólu na 1:3 po střele Kysely. Ale pak přišel kolaps, který Boleslav stál dva body. A na první Slavii již čtyři ztrácí.


Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 3:3 (1:2)
Branky: 12. Kerič, 76. Frejlach, 77. Gebre Selassie - 16. Kalina, 36. Papadopulos, 72. Kysela. Rozhodčí: Franěk - Chytil, Santarius. ŽK: Papoušek, Bílek, Dočkal, Nezmar, Gebre Selassie - Mendy, Pecka, Kysela. Diváci: 4060.
Sestavy:
Liberec: Hauzr - Gebre Selassie, Holeňák, Košťál, Polák - Papoušek (74. Nezmar), Bílek, Dort (60. Frejlach), Dočkal - Smetana (45+1. Blažek), Kerič. Trenér: Škorpil.
Boleslav: Miller - Kalina, Procházka, Janíček, Mach - Mendy (67. Kysela), Rajnoch, Sylvestre, Poláček - Papadopulos, Pecka (79. Řezníček). Trenér: Hapal.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud