Pavel Hartman
2. listopadu 2008 • 18:49

Levého premiéra? Prohra

TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Devět set třicet diváků vidělo ligovou bídu a jediný gól. Ten rozhodl o neúspěšné premiéře Stanislava Levého na lavičce Zlína.



Kouč levý usedl na lavičku plný elánu, ale už po necelé půlhodině měl nový kouč hostí důvod být pořádně naštvaný na práci v defenzivě. Zlínští borci totiž trestuhodně nezajistili pravý kout vlastní šestnáctky. Právě do něj namířil přihrávku Zoubek a pro Dobeše nebyl problém z deseti metrů „zatlouct“ míč k přední tyči. Další gól už nepadl.

„Jsem rád za výhru, hrálo se o hodně,“ pochvaloval si Luboš Urban, kouč vítězů.

„Přijeli jsme si aspoň pro bod, ale nemáme nic. Jsme zklamaní,“ prohodil Stanislav Levý.

Radost Bohemians ze vstřeleného gólu
Radost Bohemians ze vstřeleného gólu

Hra hostí se rozhýbala až po přestávce. To ze střídačky na trávník vyběhl hbitý Žůrek, jenž posílil Kroupu na hrotu, a jeho aktivita dělala hostitelům potíže. Ale dobrou koncovku si nechal Žůrek na střídačce. Nebyl sám, Musil krátce po přestávce přestřelil bránu snad z osmi metrů.

Na druhé straně vykopával z prázdné brány Dobešovu ránu bek Pazdera a Lencevičovu střelu hlavou po rohu zneškodnil robinzonádou Kořínek.

Jinak však oba celky byly vzdáleny ligovému fotbalu. Topily se v nepřesnostech, v malém pohybu, ve složitostech, v promarněných šancích pro účinnou kolmou rychlou přihrávku. Ještě že to sledovala jen necelá tisícovka lidí.

Ti, co přišli, nad děním na trávníku jednoznačně vítězili. Především čtyři trumpetisté a jeden bubeník, kteří společně se žákovským potěrem Bohemians tvořili domácí „kotel.“

Kapela neustále poctivě vyhrávala, byť vlastně hrála do zdi. Ochozy byly téměř liduprázdné. O to víc vynikl pokřik malých špuntů směrem k táboru příznivců hostujícího mužstva. Heslo „Nejste slyšet“ mířilo k sektoru, v níž byla na sedačkách rozprostřená jedna zlínská vlajka a u ní stál čestnou stráž jeden skalní ctitel žlutomodrých barev....


Bohemians Praha - Tescoma Zlín 1:0 (1:0)
Branka: 24. Dobeš. Rozhodčí: Hájek - Zlámal, Handlíř. ŽK: Macháček, Vošahlík - Malcharek, Kroča. Diváci: 930.

Bohemians: Belaň - Macháček, Horáček, Lencevič, Grznár - Dobeš (87. Fenyk), Demeter, Zoubek (65. Turtenwald), Galbavý, Jablonský (82. Vošahlík) - Kincl.
Zlín: Kořínek - Malcharek (87. Bačík), Kroča, Malý, Pazdera - Musil (81. Baranyai), Šmahaj, Zúbek, Kóňa, Vyskočil (46. Žůrek) - Kroupa.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud