2. listopadu 2008 • 18:53

Příbram si poradila s Kladnem

Autor: Sport, ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příbramští fotbalisté v utkání 12. ligového kola porazili ve středočeském derby Kladno 2:0 po brankách Huni s Klesou a probojovali se už na desáté místo tabulky, zatímco hosté znovu ztratili v boji o záchranu.



Pro domácího kapitána Huňu to už byl sedmý přesný zásah v sezóně.
Středočeské derby začalo opatrně, oba týmy si až příliš uvědomovaly, jakou může mít důležitost pro další část podzimu.

Domácí ožili o něco dříve a několikrát se díky aktivnímu Borkovi snažili o ztečení pozorné kladenské obrany. Poprvé ale ránu hbitého fotbalisty vyrazil na roh i za cenu svého zranění brankář Pavlík, další dva pokusy mířily mimo.

Když se domácí nedokázali prosadit v první čtvrthodině, hosté získali více sebevědomí a hru vyrovnali. Jenže hra se pak po dlouhé minuty odehrával jen ve středu hřiště, aniž by přicházely nějaké šance.

Huňa: Chtěl jsem napodobit Necida>>>


Až deset minut před poločasem přišel klíčový okamžik utkání: další z příbramských rohů z kopačky Pleška sice Kladenští stačili odvrátit, jenže k nepřesnému odkopu se dostal příbramský kapitán Huňa a střelou pod břevno vstřelil už svůj sedmý gól v sezoně. Hosté až po inkasované brance částečně ožili, ale s výjimkou série rohů a střely Šilhana se v prvním poločasu k ničemu významnějšímu nedostali.

I druhý poločas se dostal jako první k nepřesné střele Šilhan, který začal být více podporován v ofenzivě Zoubelem, ale na větší šanci hosté stále čekali. V 56. minutě se 100. ligový zápas hrající Herzán pokoušel uspět z trestného kopu, ale nejdříve nastřelil zeď a jeho druhý pokus zneškodnil brankář Slavík.

Domácí volili opatrnější hru, ale jak se dostal k míči Borek, hned museli hosté vyhlašovat nejvyšší pohotovost. Co chvíli pálil směrem k Pavlíkovi, ale buď ztroskotal na gólmanovi, nebo mířil mimo. I díky němu byli Příbramští stále nebezpečnější, ale uklidňující druhý gól nepřicházel. Blízko k němu byl po spolupráci s Huňou a uvolněním přes Beneše třináct minut před koncem De Oliveira, ale brankář Pavlík jeho střelu zneškodnil.

Zanedlouho brazilský hráč přepustil míč Borkovi a jeho už šestý střelecký pokus znovu chytil Pavlík. To už hosté otevírali zadní vrátka ve snaze ještě s výsledkem něco udělat a pět minut před koncem jim zasadili domácí definitivní ránu: na konci domácí rychlé kombinace stačilo Klesovi míč usměrnit míč do sítě a rozhodnout o výhře.


1. FK Příbram - SK Kladno 2:0 (1:0)

Branky: 35. Huňa, 85. Klesa. Rozhodčí: Jech - Hojsík, Jiřík. ŽK: Procházka, Zachariáš (oba Kladno). Diváci: 2952.

Příbram:
Slavík - Plašil, Müller, Nohýnek, Pleško - Klesa, Tarczal, Mišun, De Oliveira (90. Fantiš) - Huňa, Borek.
Kladno: Pavlík - Procházka, Killar, Beneš, Hajník - Strnad - Holub (15. Cigánek), Szabo (89. Šisler), Herzán, Zoubele - Šilhan (69. Zachariáš).

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud