2. listopadu 2008 • 18:45

Budějovice: obrat za třináct minut

Autor: Petr Mešejda
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žižkov zůstává poslední. Přestože ještě čtvrt hodiny před koncem držel dvoubrankové vedení, náskok neudržel a nakonec neveze z jihu Čech ani bod. Naopak Dynamo pod trenérem Tobiášem poosmé v řadě neprohrálo.



To byl obrat! Stačilo třináct minut a téměř ztracené utkání se podařilo Budějovicím otočit. Své dílo dokonali Jihočeši minutu před koncem, kdy za Xavierovou ruku ve velkém vápně proměnil nařízenou penaltu Petr Benát.

„Myslím, že byla jasná,“ hlásil dvojnásobný střelec večera. Hlavní sudí nejprve se svým verdiktem váhal, ale nakonec si nechal poradit od asistenta Slavíka a ukázal na značku pokutového kopu. Hostující hráči běsnili a po zápase se odmítli k dění na trávníku komentovat.

Benát: Takový obrat jsem nezažil >>>

Byť cestou do kabiny byli k trojici arbitrů více než výřeční. Trochu nadhledu si tak zachoval ke klíčové situaci až jejich kouč Josef Csaplár. „Tohle já neřeším. Rozhodčí penaltu písknul, takže byla,“ nepitval se v situaci, která rozhodla zápas.

Naopak hledal chyby u svých svěřenců. „Jsem nesmírně zklamaný. Po takovém průběhu darovat soupeři vítězství…“ nechápal čtvrthodinový výpadek svého týmu. „Na gól potřebujeme skvělou akci po křídle, musí přijít na milimetr přesný centr, hráč to musí v těžké pozici trefit. A jak inkasujeme my?“ tázal se Csaplár.

Docela snadno. Dvakrát se po straně prosmýkl střídající Stráský a jeho aktivitu završili góly Benát s Hudsonem. A vše zvršila penalta. „Takový obrat jsem ještě nikdy nezažil, navíc během tak krátké doby, je to super!“ zářil nadšením domácí útočník Tomáš Stráský, který přinesl spolu s Hudsonem oživení do trochu pasivního pojetí domácí hry.

Hosté byli od počátku mírně aktivnější, tak jako předchozí soupeři na Střeleckém ostrově hýřili do přestávky aktivitou. „Nevím, čím to je, že nám začátky nejdou,“ krčil rameny budějovický gólman Pavel Kučera.

Tentokrát však moc nechybělo a stáhnutí dvoubrankového vedení se mohlo stát nedostižným cílem. Po dvou gólových hlavičkách střelce Naumova byl Žižkov blízko potřebnému vítězství, ale nadějný výsledek neudržel.

„Zdálo se mi, že při stavu 0:2 někteří soupeřovi hráči ztratili před námi pokoru a začali hrát fotbal, který nám nahrával. Zvýšili jsme agresivitu a mužstvo jsme vybláznili,“ poznamenal budějovický trenér Pavel Tobiáš.

„Po vyrovnání bych byl spokojen i s remízou. Ale bylo vidět, že mužstvo chce. Tak jsem rád, že jsme urvali všechny body. Bohužel kvalitnímu utkání scházela lepší divácká kulisa,“ dodal Tobiáš.


Dynamo České Budějovice - Viktoria Žižkov 3:2 (0:0)

Branky: 76. a 90. z pen. Benát, 85. Hudson - 69. a 73. Naumov. Rozhodčí: Příhoda - Slavík, Tacina. ŽK: Horejš, Hílek, Hudson - Hruška, Vozábal, Stracený. Diváci: 2782.

Č. Budějovice: Kučera - Riegel (66. Hudson), Horejš, Hunal, Leština (81. Mezlík) - Benát, Homoláč, Hílek, Šíma - Svátek (58. Stráský), Sedláček.
Žižkov: Bartalský - Kučera (79. Šťastný), Hruška, Gabriel, Xavier - Stracený, Vozábal, Procházka, Koukal - Švancara (67. Kalod), Naumov.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud