2. listopadu 2008 • 16:56

Olomouc zaslouženě dobyla Stínadla

Autor: Robert Neumann
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako kočka s myší. Přesně tak si pohrávala Olomouc s Teplicemi. Kdyby utkání skončilo triumfem Hanáků o tři, čtyři, branky, nikdo by se nemohl divit. Takový byl mezi oběma týmy rozdíl.



Hostům nakonec přivála tři body jediná trefa útočníka Michala Hubníka ze druhého poločasu.

„Můžu být naprosto spokojený, zejména v prvním poločase jsme dominovali, hráli kombinačně, bohužel jsme nebyli produktivní. Po přestávce jsme gól naštěstí dali. Celkově jsem ale obrovsky spokojený s předvedenou hrou,“ lebedil si po utkání trenér Sigmy Zdeněk Psotka.

Jeho svěřenci se díky výhře přiblížili předním příčkám, naopak Teplice, které doma padly podruhé v řadě, zůstaly ve středu tabulky. Alespoň na bod ale neměly.

Stačí nahlédnout do statistik. Poměr šancí 1:7, střely na branku 1:10, rohy 2:8. „Spokojený být nemůžu, soupeř nás předčil v pohybu, ten byl diametrálně rozdílný,“ uznal domácí kouč Jiří Plíšek.

Podle něj prý Severočechům chyběly síly, které vydali ve středečním pohárovém duelu v Hradci Králové. „Soupeř měl mnohem více času na regeneraci,“ podotkl Plíšek. Jenže, hosté na Stínadlech kralovali od první minuty, kdy o ztrátě sil domácích nemohla být řeč.

Už ve 25. vteřině netrefil v míč v obrovské šanci Hořava, hosté pak hrozili jak z křídelních prostor, tak po akcích na jeden dotek středem. Do konce poločasu spálili další dvě tutovky Onofrej a Hořava.

Spravedlnost ale nakonec nezůstala slepá, po přestávc, po rohu Onofreje podběhl míč brankář Belic, Hubník přeskočil Saboua a hlavou rozhodl. Zvýšit mohl v závěru dvakrát střídající Štěpán, ale ani jednou Belice nepřekonal.


FK Teplice - Sigma Olomouc 0:1 (0:0).
Branka: 60. Hubník. Rozhodčí: Adámek - Pospíšil, Dobrovolný. ŽK: Vachoušek, Verbíř - Heidenreich, Komárek, Melinho. Diváci: 3045.

Teplice: Belic - Matula, Lukáš, Klein, Rosa - Verbíř, Doležal (89. Smejkal), Sabou (66. Mahmutovič), Mareš - Jun, Vachoušek (73. Stožický).
Olomouc: Drobisz - Rossi, Komárek, Šuškavčevič, Heidenreich (68. Štěpán) - Hořava (90+3. Nepožitek), Kaščák - Janotka (89. Pospíšil), Melinho, Onofrej - Hubník.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud