2. listopadu 2008 • 16:51

Dvě Necidova razítka

Autor: Horst Strnad
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Slavia excelovala a Necid dával góly. Dvěma gólovými razítky na excelentní akce spoluhráčů rozhodl o výsledku. Slavia vyhrála 2:1. Za hosty korigoval Šural.



Chvíle téměř historická. Slavia doma v Edenu inkasovala gól. Vaniaka přehodil střídající Josef Šural. A Brno zdramatizovalo jinak v podstatě jasný zápas.

„Můžu být spokojený s výkonem mužstva ve druhém poločase. Slavia je nejlepší český tým a my jsme ji dokázali být, alespoň ve druhém poločase vyrovnaným soupeřem. Na dnešním výkonu se dá stavět,“ pochváli i přes porážku Aleš Křeček, trenér Brna, své hráče po prvním utkání, které koučoval.

V jednom z několika šlágrů kola se utkala Slavia s Brnem
V jednom z několika šlágrů kola se utkala Slavia s Brnem



Slavia ale měla zápas pevně ve svých rukou.Tomáš Necid v prvním poločase vstřelil nejspíš dva nejsnazší góly v této sezoně. Nejprve Šmicer skvěle zasprintoval po levé straně, poslal milimetrovou přihrávku a Necid jen pohodlně nastavil nohu. Slavia po čtvrt hodině vedla 1:0.

Podruhé to měl Necid ještě jednodušší. Pravou stranu si pronajkal Krajčík. Přešel přes tři soupeře a u vzdálenější tyče našel čekajícího Necida. Mladý „rudoarmějec“ měl tentokrát tolik času, že si míč zastavil, aby ho mohl efektně zavěsit do sítě – 2:0. O vítězi nebylo pochyb.

Slavia hrála atraktivní fotbal i po přestávce. Brno přehrávala, ale červenobílí se tolik netlačili do koncovky. Šance s klidem zahazovali. A na druhou stranu hosté odmítli hrát roli obětního beránka a snažili se o aktivitu. I když byli místy zbytečně podráždění. Heinz například atakoval pěstí Volešáka. Pět minut před koncem Brabec chyboval a Šural mohl dát gól.

„Zápas jsme měli ve svých rukou a mohli jsme přidat i další góly. Třeba Šenkeřík s Necidem šli prakticky sami na branku. Chyb se ale musíme vyvarovat,“ okomentoval duel Karel Jarolím, trenér Slavie.


Slavia Praha - 1. FC Brno 2:1 (2:0)
Branky: 15. a 37. Necid - 85. Šural. Rozhodčí: Makovička - Košec, Štěrba. ŽK: Polách, Heinz, Střeštík. Diváci: 13.540.

Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček (74. Švento) - Volešák, Tavares, M. Jarolím (81. Belaid), Černý - Šmicer (63. Šenkeřík), Necid.
Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Živný, Okleštěk - Střeštík, Heinz, Polách, Mareček, Lira (46. Pašek) - Vrána (61. Šural).

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud