2. listopadu 2008 • 20:23

Slavia s Plzní uspěla až po nájezdech

Autor: Sport, ČTK
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Hokejisté Slavie v dnešním utkání 21. kola extraligy zdolali Plzeň 3:2 po samostatných nájezdech, přestože prohrávali už 0:2, a v čele tabulky unikli druhým Vítkovicím na rozdíl dvou bodů.



V rozstřelu rozhodl Jaroslav Bednář, který třemi úspěšnými pokusy napodobil své galapředstavení z Curychu. Tam ve středu v Lize mistrů proměnil dokonce čtyři nájezdy.

V úvodu byla nebezpečnější Plzeň a Svobodu vyzkoušel hned v první minutě Vampola. Potom hráli Západočeši ještě přesilovku po Doležalově vyloučení, ale výrazněji ohrozil slávistickou branku jen ránou z úhlu Vlasák.

Martin Straka z Plzně zápolí se slávistou Kadlecem
Martin Straka z Plzně zápolí se slávistou Kadlecem


Následně hrála čtyřikrát přesilovku Slavia, ale Lasselsberger odolával. Vyloženou příležitost měl až při v pořadí třetí početní výhodě Beránek, ale nadvakrát Málka nepřekonal. V 19. minutě se při Hudcově trestu ocitl v dobře střelecké pozici Kraft, ale plzeňský gólman zasáhl lapačkou.

Urputná bitva bez větších šancí pokračovala i v druhé třetině. Třikrát za sebou se provinili proti pravidlům pro změnu domácí a Plzeň nakonec z početní výhody vytěžila vedení. Ještě předtím ale v 27. minutě dostal Červenka dlouhou přihrávku na útočnou modrou čáru, ale Málka mezi betony neprostřelil.

Na druhé straně podržel Slavii po Adamského střele Svoboda.
Z vedení se radovala Plzeň v 34. minutě při Červenkově vyloučení, kdy Cartelliho pokus od modré čáry tečoval v souboji před slávistickým gólmanem Dvořák. Vzápětí se sice snažil odpovědět Jelínek, ale Plzeň byla více při chuti. Opět Dvořák mohl v 37. minutě přidal druhý gól, o chvíli později se to Západočechů vedlo. K dorážce Důrasovy střely se dostal Šindel a neatakován zblízka přiblížil Plzeň ke třem bodům.

Slávisté pak nevyužili dvě přesilovky a při té druhé mohli dokonce inkasovat, ale Matějovský z brejku Svobodu nepřekonal. Potom měl při přesilovce hostů obrovskou šanci Straka, ale ležícího slávistického gólmana nepřekonal.

Naopak v oslabení snížil Micka a po faulech Pácala a Čakajíka v přesilovce pěti proti třem vyrovnal v 53. minutě Beránek. Slavia se pak ubránila při Kolaříkově trestu a i přes šance na obou stranách dospěl zápas do prodloužení.

Slavia nevyužila přesilovku na konci třetí třetiny, která se přenesla i do začátku prodloužení. Gól v nastavení nepadl a nájezdy byly opět show Bednáře. Vedle něj se dokázal prosadit jen plzeňský Vampola, který dvakrát Svobodu překonal, ale potřetí už nikoliv.


Slavia Praha - Lasselsberger Plzeň 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 49. Micka (Sklenář), 53. Beránek (Kadlec), rozhodující sam. nájezd Bednář - 34. Dvořák (Cartelli, Šindel), 38. Šindel (Důras). Rozhodčí: Pešina - Bláha, Kostka. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6891.

Slavia Praha: A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal.
Plzeň: Málek (na 1. nájezd Francouz) - Benák, Dresler, Cartelli, Pácal, Čakajík, S. Hudec - Vampola, M. Straka, Vlasák - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Dvořák, Kubalík, Laš.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud