2. listopadu 2008 • 20:00

Litvínov na domácím ledě nezaváhal

Autor: Sport, ČTK
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova porazili ve 21. kole extraligy Vítkovice 3:2 a dotáhli se tak v tabulce na svého dnešního soka. Severomoravané jsou před reprezentační přestávkou druzí jen díky lepšímu skóre.



Domácí rozhodli o své výhře již v první polovině utkání, ve které vstřelili všechny své branky.

Do první šance zápasu se dostal již ve 3. minutě Skuhrovec, ale akci nedokončil, protože byl zastaven nedovoleně. Místo gólu v přesilové hře se málem radovali hosté, když jeli ve dvou na samotného obránce, ale branku nedali. V 9. minutě se pokoušel z ostrého úhlu překonat svého někdejšího spoluhráče Pince, nyní gólmana Vítkovic, Kubinčák, ale jeho chvíle přišla později.

Co zaznělo
Jaroslav Hübl starší (Litvínov): "Diváci viděli vynikající hokej, plno šancí, góly a museli se kochat hokejem. Musím klukům poděkovat, že bojovali, nic nevypustili a šli jsme za svým cílem, který jsme splnili. Jediné co mi vadí, ale to nemohu kritizovat, je rozhodčí."

Kamil Konečný (Vítkovice): "Chtěl bych pogratulovat domácím k vítězství. Bylo k vidění kvalitní utkání. Nepřijeli jsme sem prohrát, což bylo vidět i na naší hře. Bohužel pokud herní převaha není podložena kvalitní produktivitou, tak výsledek nemůže dopadnout dobře. Nejsme zklamaní z výkonu, ale z výsledkem."
Na druhé straně se do dobré šance dostal Klimeš, ale z blízka Fraňka nepřekonal. V 16. minutě měli domácí štěstí, když při přesilové hře trefil Stehlík pouze pravou tyč. V 18. minutě se již Kubinčák mohl radovat, když překonal Pince střelou z mezikruží. Přidat druhý gól mohl po Reichlově přihrávce Šlégr. ale Pinc byl pozorný. Dvacet vteřin před první sirénou se však domácí podruhé radovali. Švarného střelu od modré Pinc přes klubko hráčů před ním neviděl.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hosté a zahráli si i dvouminutovou přesilovku pět na tři, když byli současně vyloučeni Šlégr a Kubát. Franěk se svými spoluhráči však bránili pozorně. Ve 28. minutě našel Černý před brankou Bahenského, který se štěstím zvýšil už na 3:0. Další branku mohl přidat Lukeš. Proti Pincovi neuspěl nejprve sám, poté jeho přihrávku nezužitkoval ani Jánský. Ve 34. minutě fauloval Skuhrovec v gólové příležitosti Ujčíka a rozhodčí nařídil trestné střílení, jenž sám postižený proměnil.

Ve třetím dějství už moc hezký hokej k vidění nebyl. Hra byla hodně rozkouskovaná nepřesnými přihrávkami, občasnými potyčkami a nedovolenými zákroky na obou stranách. Hosté se tlačili do útoku, ale příliš brankových příležitostí si nevypracovali. Výjimkou byla pouze Kvapilova střela, se kterou si však Franěk bez potíží poradil. Hosté se ale nakonec kýženého kontaktního gólu dočkali.

V 56. minutě využil nepozornosti domácích hráčů Štefanka a dal hostům ještě naději na zvrat. Ta se však mohla rozplynout v 58. minutě, kdy Pinc vyjel z branky, aby rozehrál puk před dotírajícím Brandou, to se mu však ideálně nepovedlo a kotouč se dostal do středního pásma k volnému Trávníčkovi, který jej pohotově poslal do branky. Rozhodčí však gól neuznali pro postavení mimo hru. Hosté poté ještě odvolali brankáře, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.

Litvínov - Vítkovice Steel 3:2 (2:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 18. Kubinčák (V. Hübl), 20. Švarný (Kubinčák, V. Hübl), 29. Bahenský (J. Černý) - 34. Ujčík z trest. střílení, 56. Štefanka (Petrovický). Rozhodčí: Husička - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:7. Využití: 2:0. Diváci: 5452.

Litvínov:
Franěk - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Punčochář, O. Poživil, Skuhrovec - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Zíma, Heinisch, Bahenský.
Vítkovice: Pinc - M. Barinka, Jurečka, Krstev, Kuboš, Ovčačík, Stehlík, Voráček - Varaďa, Petrovický, Treille - Burger, Roman, Ujčík - Kvapil, Štefanka, Hruška - Svačina, Krenželok, Klimek.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud