2. listopadu 2008 • 19:32

Pardubice zvládly Spartu

Autor: Sport, ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Hokejisté Pardubic porazili ve 21. kole extraligy Spartu a po čtyřech předešlých duelech tak získali plný počet tří bodů. Pražané naopak po stejné době vyšli poprvé bodově naprázdno.



Svižný nástup obou týmů obstaral začátek utkání mezi tradičními rivaly. Pardubice i Sparta vsadily na útočnou kartu, poprvé v této sezoně vyprodaný stadion se bavil pohledným hokejem. Na změnu skóre se na východě Čech nečekalo dlouho, hned v 6. minutě zafungovala spolupráce Kratěna - Broš, po jejichž souhře se hosté dostali do vedení.

Moeller však záhy dokázal srovnat krok. Rákos, jenž se objevil v Koukalově formaci, o dvě minuty později usměrnil Kolářovu přihrávku přesně za gólmana Pöpperleho. V dalších minutách prvního dějství se oba celky střídaly v neproměňování šancí. Sparťany musela mrzet promarněná šance kapitána Výborného v 11. minutě, Pardubičtí zase pohrdli čtyřmi přesilovkami v úvodní dvacetiminutovce.

Jan Hanzlík ze Sparty se sklání nad zraněným Rákosem
Jan Hanzlík ze Sparty se sklání nad zraněným Rákosem


Pražanům se povedl nástup do druhé třetiny, hned po 137 sekundách skórovali v přesilovce po Divíškově vyloučení, když Langhammer dorazil Ptáčkovu střelu od modré. Hosté nevedli ani půlminutu, protože kapitánu Snopkovi vyšlo nahození od modré čáry, které nešťastně tečoval sparťan Hanzlík.

Co zaznělo
Jiří Seidl (Pardubice): "V začátku jsme navázali na ty poslední zápasy, měli jsme problém při přechodu přes střední pásmo. Tam nám Sparta zachytávala dost kotoučů. Od druhé třetiny jsme to změnili, dali jsme góly a náš výkon šel nahoru."

Marian Jelínek (Sparta): "Od začátku utkání se k nám štěstí otáčelo zády tím, že se nám zranil další hráč Kratěna a po jeho odchodu jsme neměli ani jednu formaci takovou, jakou bychom si představovali."
Domácí byli v prostřední dvacetiminutovce mírně aktivnější, o čemž svědčí poměr střel 15:11, hosté si často pomáhali fauly. Východočechům se však ve hře v převaze nedařilo. Do vedení se tak Moeller dostal ve hře pět na pět, ve 29. minutě se ke střele od modré čáry dostal Píša a propálil vše včetně brankáře Sparty.

Hra se pak začala otáčet, Východočeši se zatáhli, naopak Sparta se častěji zabydlovala v pardubické defenzívě. V těchto momentech držel domácí gólman Lašák. Zajímavou šanci měl 46. minutě hostující Ptáček, ale jeho střelu zblokoval Rákos.

Definitivní klid na pardubické hokejky přinesla Ondřejova branka v 56. minutě po perfektním pasu od Cetkovského zpoza branky. Pro hráče s číslem 73 to byla první trefa v této sezoně. Moeller si nenechal nabyté vedení vzít a dovedl zápas, který opepřila potyčka mezi Kolářem a Langhammerem, do vítězného konce.



Moeller Pardubice - Sparta Praha 4:2 (1:1, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Rákos (Nakládal, Kolář), 23. Snopek (Divíšek), 29. Píša (Cetkovský), 56. Ondřej (Cetkovský) - 6. Broš (Kratěna), 23. Langhammer (Ptáček). Rozhodčí: Jeřábek - Křivský, Guth. Vyloučení: 7:12. Využití: 0:1. Diváci: 10.194 (vyprodáno).

Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Zukal, Šeda - Cetkovský, Pucher, Ondřej - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář, Koukal, Rákos - Bláha, Semorád, Zohorna.
Sparta: Pöpperle - Černošek, Gulaši, Ptáček, Jerofejevs, L. Procházka, Jan Hanzlík, Cunik - D. Výborný, Broš, Kratěna - Melichárek, Langhammer, Látal - Mrňa, Podlešák, Hromas - Hrdel, Mikulík, Krätzer.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud