2. listopadu 2008 • 19:37

Třinec předvedl šestigólovou kanonádu

Autor: Sport, ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyřmi využitými přesilovkami rozhodli hokejisté Třince o jasné výhře 6:1 nad Českými Budějovicemi. Hostům zápas utekl hned v zárodku, když za své fauly třikrát zaplatili góly už v první části.



Po dvou gólech zaznamenali Jiří Polanský s Davidem Moravcem, hostující kouč Ernest Bokroš naopak se svým mužstvem venku pošesté za sebou prohrál.

Vyrovnanou bitvu vyřešila už první třetina a nedisciplinovanost Jihočechů. Hosté měli v první dvacetiminutovce šest vyloučených a polovina z přesilovek skončila před limitem. Když byl počet hráčů na ledě rovnoměrný, drželi se soupeřem krok, početní výhody však přinesly tlak a góly Ocelářům.

Domácí poslal do vedení Malec, který se v deváté minutě trefil přesně do levého horního rohu Turkovy branky. Jihočeši pak přežili minutové oslabení ve třech proti pěti, ale nedokázali vyhodit puk z pásma a vysílený kvartet dorazil Polanský, který po vytrvalém obléhání dotlačil puk do branky podruhé.

Rychlou odpověď obstaral už po 35 sekundách Mertl, ale další faul vrátil Budějovické do dvoubrankové ztráty. Další přesilovku využil opět Polanský, který si důrazem v předbrankovém prostoru došel pro jedenáctou trefu v sezoně.

HLASY TRENÉRŮ
Jiří Juřík (Třinec): "Dneska nám vyšly přesilovky. Po čtvrté brance Budějovice odpadly a nám se potom hrálo daleko lépe. Hsme rádi, že třetí třetina se nám konečně takhle vyvedla, protože poslední dobou se nám nám závěrečné části nedaří."

Ernest Bokroš (České Budějovice): "Utkání jsme si prohráli v úvodu. S takovým začátkem, když máte šest vyloučení v první třetině, je to těžké a soupeř toho využil. Ještě za stavu 3:1 jsme nepředváděli špatnou hru, ale po hrubé individuální chybě na 4:1 to mužstvo nezvládlo. Nejlepší z naší strany byla druhá třetina, škoda jen, že jsme ji neužitkovali gólem."
Hosté se ve druhé části ukáznili a zastavili tak kanonádu soupeře. Využité šanci však trestuhodně zahazovali. Duda v polovině utkání ve velké šanci napnul jen vnější síť a když při dalším střídání dostal puk za Čechmánka, videorozhodčí odhalili nepovolenou hru vysokou holí. Nepomohla ani náhoda: Mertl měl po nečekaném odrazu puku prázdnou branku před sebou, ale Čechmánek stihl skočit do jeho střely.

Domácí už neměli tolik možností jako v první části. Dvě přesto volaly po gólu, ale Tomík snad z kroku na dva pokusy nepřehodil Turkův beton a stavem nepohl ani Polák, který po šikovném sólu ztroskotal na gólmanovi.
Třinec se k vítězství dopracoval i bez Čechmánka, který před třetím dějstvím musel zřejmě kvůli zranění odstoupit z boje.

Dřív než však Jihočeši jeho náhradníka Vojtka pořádně prověřili, udeřil Moravec, jenž švihem z pravého křídla zavěsil počtvrté. Hosté jakoby rezignovali a Třinec si na odevzdaném sokovi vylepšil skóre.

Druhý gól si v rychlém sledu připsal Moravec. Rozhodčí Minář se o regulérnosti gólu jel potřetí v zápase poradit s kolegou u videa, ale Moravcův zásah z nepřehledné situace uznal. Parádní tečku udělal Květoň, který zápěstím namotal svou ránu pod horní tyčku bezmocného Turka.

Oceláři Třinec - Mountfield České Budějovice 6:1 (3:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 9. Malec (Tomík, Seman), 15. Polanský (Tomík, Peterek), 20. Polanský (D. Květoň), 45. D. Moravec (Vosátko, Martynek), 52. D. Moravec (Kanko, Polák), 56. D. Květoň (Polanský) - 16. Mertl (L. Květoň). Rozhodčí: Minář - Bryška, Chytil. Vyloučení: 6:10. Využití: 4:0. Diváci: 3302.

Třinec:
Čechmánek (41. Vojtek) - Sekeráš, Výtisk, Vosátko, Andersons, Seman, Malec, Nikolov - Kanko, D. Moravec, Polák - D. Květoň, Polanský, Kováčik - Tomík, Peterek, Martynek - Hašek, Hampl, Pavelek.
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Frolo, Jareš, Mucha, Sičák, L. Poživil - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Gulaš - Kuchejda, Duda, Kotrla - Mertl, L. Květoň, Hřebejk.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud