31. října 2008 • 20:30

Vítězství Znojma režíroval Erat

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Znojma otočili ve 20. kole O2 extraligy vývoj zápasu v Karlových Varech a díky zisku tří bodů za výhru 3:2 se odlepili z poslední příčky průběžné tabulky.



Domácí Energie naproti tomu potřetí za sebou prohrála o jednu branku. Na výhře hostí měl lví podíl vynikající Jiří Trvaj v brance, vítěznou trefu zaznamenal ve 47. minutě Roman Erat.

HLASY TRENÉRŮ

Josef Paleček (Karlovy Vary):
"Jsem zklamán, hráli jsme špatně. Začíná nám chybět sebevědomí, lehce přicházíme o kotouče a po chybách přicházíme i o sebevědomí."

Václav Baďouček (Znojmo):
"Jsem rád, že se nám podařilo navázat na předchozí dobré výkony. Družstvo podalo dobrý výkon. Již po prvních dvou třetinách jsme mohli vést, v čemž nám však zabránil skvělý domácí brankář Sáblík."

Zápas začal šancí domácího Skladaného v první minutě, který prověřil pozornost Trvaje. Poté zamkla třetí pětka hostů domácí v jejich obranném pásmu, ti však s trochu překvapivým strážcem branky Sáblíkem odolali. O slovo se však přihlásili také Západočeši a úspěšně.

Souhrn všech zápasů 20. kola najdete zde ›››

Ve 14. minutě se po individuální akci prosadil před brankou Trvaje Kumstát a prudkým bekhendem otevřel skóre. Po vstřelené brance udržovali domácí vysoké tempo hry. Ke konci první třetiny se hra obou družstev přiostřila, čehož výsledkem byla série vyloučení.

Do druhé třetiny nastoupili lépe hosté. Selinger však hned zkraje ve vynikající šanci sám před brankou Sáblíka neuspěl. Aktivní hra hostů přinesla ovoce ve 27. minutě, kdy po chybě domácího Hanzlíka na modré čáře vyrovnal Erat.

Na druhé straně se sám před brankou domácích ocitl Dopita, avšak branku minul. Ve 29. minutě domácí využili přesilovku bombou obránce Řezníčka od modré čáry.

Hosté se snažili hned odpovědět; nebezpečně pálil Bičánek a chvilku po něm nastřelil tyč agilní Erat. Skóre mohlo být vyrovnáno ve 38. minutě, kdy se po obrovské šanci Mojžíše zaskvěl vynikajícím zákrokem Sáblík.

Ve třetí třetině se po úvodních šancích Skuhravého začali opět prosazovat hosté. Ve 43. minutě nevyužil Dopita v oslabení zaváhání Sáblíka při nejistém zákroku, ale chvíli na to vše napravil, když zblízka domácího brankáře překonal.

Hosté pokračovali v kvalitní obranné hře a ve 47. minutě otočil vývoj skóre v jejich prospěch Erat. Ani přes sérii vyloučení Orlů na konci zápasu se již domácí neprosadili a tak jim Znojmo vrátilo domácí porážku ze začátku soutěže.

 

Karlovy Vary - Znojmo 2:3 (1:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 14. Kumstát (Sailer), 29. Řezníček (Skuhravý) - 27. Erat (Čachotský), 44. Dopita (Kucharczyk, Selingr), 47. Erat (Čachotský).
Rozhodčí:
R. Svoboda - J. Svoboda, Lhotský.
Vyloučení
: 10:12, navíc Skuhravý - Demel oba 10 min.
Využití: 1:1. V oslabení: 0:1.
Diváci: 3420.

Karlovy Vary: Sáblík - Dobroň, Jiří Hanzlík, Mudroch, Řezníček, Němec, Čutta, Grof, Duben - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Skladaný, Skuhravý, Košťál - Kumstát, Pech, Sailer - Zucker, Dej, Zaťovič.
Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Znojmo: Trvaj - Bičánek, Tesařík, Mojžíš, Štach, Mrázek, Chvátal, Rygl - Kucharczyk, Dopita, Selingr - Erat, Haman, Čachotský - J. Svoboda, Meidl, Demel.
Trenéři: Rulík a Baďouček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Témata: 
Finále
Články odjinud


Články odjinud