31. října 2008 • 20:08

Senzační obrat Boleslavi

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 20. kole O2 extraligy Třinec 6:4, přestože ještě po druhé dvacetiminutovce prohrávali 2:3.



V poslední třetině však nováček nejvyšší soutěže smetl Oceláře čtyřmi brankami a vyhrál potřetí z posledních čtyř utkání.

Úvod zápasu vyšel lépe hostujícímu týmu, který Středočechy přehrával a jednodušeji se dostával do jejich obranného pásma.

Souhrn všech utkání 20. kola extraligy najdete zde ›››

Navíc hned ve čtvrté minutě využil první vyloučení zápasu po vyloučení Sýkory - po 52 vteřinách jeho trestu skóroval po pěkné akci do prázdné brány Polanský.

HLASY TRENÉRŮ

Jiří Šejba (Mladá Boleslav):
"Třinecké jsem sledoval při zápasech venku a věděl jsem, že na ledě soupeřů hrají výborně a hlavně útočně. To se ukázalo v prvních dvou třetinách i u nás. My jsme do třetí třetiny udělali několik změn. Vyměnili jsme trochu nejistého Cháberu a proházeli jsme formace. To nám vyšlo a když jsme hned po sobě proměnily přesilovky pět na tři a pět na čtyři, tak jsme soupeři odskočili. V té euforii nám tam nakonec spadla i šestá branka. Škoda jenom, že jsme nechali hosty ještě snížit."

Antonín Stavjaňa (Třinec):
"Po první třetině 1:1, po druhé 2:3. To je sen mnoha trenérů při zápasech venku. Třetí část nám ale nevyšla. Byla tam souhra individuálních chyb a kontaktní branka, když jsme byli ve třech. Měli jsme tam hráče, kteří hráli výborně, ale bohužel i takové, kteří hráli podprůměrně. Proto jedeme z Boleslavi s prázdnou."

Domácí v dalším průběhu úvodní části hru vyrovnali. Bylo to i díky vyloučením několika hostujících hráčů po sobě a třetí přesilovou hru Mladoboleslavští využili.

Po pravém křídle ujel Posmyk, jeho první pokus ještě gólman Vojtek vyrazil, ale druhá střela z téměř nulového úhlu si již cestu za jeho záda našla. Do konce třetiny již žádné další vážné akce nepřišli.

Do druhé třetiny opět o trochu lépe vstoupili hosté. Ve 22. minutě se navíc nechal vyloučit domácí Kočí za hákování. Domácí však v této chvíli při střelách Výtiska nebo Moravce podržel gólman Chábera.

Hra se opět začala vyrovnávat, když se na začátku 28. minutě zčistajasna u levé Cháberovy tyče objevil nikým neatakovaný Polák a z velkého úhlu vymetl pravý horní roh domácí svatyně.

Uplynulo ovšem pouze 51 vteřin a domácí se radovali z vyrovnání. Ve skrumáži před Vojtkem se nejlépe zorientoval kapitán Král. Radost Mladé Boleslavi ale netrvala dlouho.

Laxní obrana nechala v klidu kombinovat hosty a tak se po přihrávce od Moravce zapsal ve 30. minutě do střelecké listiny podruhé Polák. Když nevyužil největší šanci domácích Kočí, který postupoval sám na Vojka, šli do šaten před poslední částí veseleji hosté.

Vstup do třetí části ale vyšel perfektně domácímu týmu, v jehož brance vystřídal Cháberu náhradník Šindelář. V rozmezí pěti minut domácí třemi brankami otočili vývoj střetnutí.

Nejprve se ve 42. minutě zapsal mezi střelce Boháč. Ve 45. minutě se domácím naskytla 36 sekund dlouhá výhoda dvou hráčů v poli. A tu využily bezezbytku. Nejprve se z mezikruží tvrdou ranou prosadil Kočí a zanedlouho po něm ještě při pokračující výhodě pět na čtyři ze stejného místa obránce Brňák.

Hosté ovšem zbraně nesložili a snažili se aktivní hrou skóre zkorigovat. Ale na Šindeláře v domácí brance nemohli najít zbraň. Zapomněli ale trochu na obranu a tak se do přečíslení dostal Král se Sýkorou a druhý jmenovaný efektní střelou pod horní tyč zvýšil na 6:3.

Hosté potom ještě stačili snížit na rozdíl dvou branek, ale to už zbývalo do konce zápasu jen 66 vteřin.

 

BK Mladá Boleslav - Oceláři Třinec 6:4 (1:1, 1:2, 4:1)

Branky a nahrávky: 15. Posmyk (Benda), 28. Král (Gajovský, Marušák), 42. Boháč (Tomas, Benda), 46. Kočí (Handlovský, Marušák), 47. Brňák (Posmyk), 58. T. Sýkora (Král) - 4. Polanský (Kováčik, Tomík), 28. Polák (D. Moravec), 30. Polák (D. Moravec), 59. Seman (D. Moravec).
Rozhodčí: Husička - Barvíř, Kis.
Vyloučení: 7:9.
Využití: 3:2. Diváci: 3970.

Mladá Boleslav: Chábera (41. Šindelář) - Marušák, Kočí, Posmyk, Brňák, Holub, Jindra, Schnabel - Handlovský, Král, Gajovský - Tomas, Benda, Štrba - P. Barinka, Rod, Boháč - Nouza, T. Sýkora, Eiselt - Kubeš.
Trenéři:
Šejba a Gudas.

Třinec: Vojtek - Andersons, Vosátko, Sekeráš, Výtisk, D. Seman, Malec, Nikolov - Kanko, D. Moravec, Polák - Tomík, Polanský, Kováčik - D. Květoň, Peterek, Martynek - Hašek, Hampl, Piecha.
Trenéři: Stavjaňa a Juřík.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud