Květoslav Šimek
31. října 2008 • 19:26

Krach ve druhé části

TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Tomu se říká facka! Hokejisté Vítkovic poprvé padli na domácí půdě. Tým, jenž v předešlých osmi domácích duelech inkasoval devět gólů, dostal ve druhé třetině za 8 minut a 36 sekund od Liberce pět branek!



„Nebylo to ani tak o druhé třetině, jako o první,“ hledal příčiny krachu vítkovický kapitán Róbert Petrovický.

„Vedli jsme jedna nula a hráli dvě minuty v pěti proti třem. Tam jsme měli dát druhý gól a bylo by to úplně jiné utkání…“

Jenže Ostravané dlouhou početní výhodu nevyužili. Bránící trojice Moravec, Jiruš a Pletka je suverénně ubránila, nepustili protivníky ani do pořádné šance.

Souhrn všech utkání 20. kola najdcete zde ›››

„Hráli jsme to špatně,“ zlobil se vítkovický trenér Alois Hadamczik.

„Hlavně obránci. Neměli to při střelách od modré po ruce a za celou dobu se nestačili vyměnit!“

HLASY TRENÉRŮ

Alois Hadamczik (Vítkovice): "Bylo to dnes zajímavé utkání, do kterého jsme navíc velmi dobře nastoupili. Vytvořili jsme si dost šancí, ze kterých jsme měli dát alespoň tři góly. Přesilovku pět na tři jsme ale sehráli špatně a to nás stálo vyšší vedení. V druhé třetině jsme dostali branku na 1:1 a poté byl Liberec jednoznačně lepší. Z každého oslabení jsme v té části zápasu dostali gól a z toho se mužstvo těžko zvedá. Cítili jsme zodpovědnost odmakat zápas až do konce a myslím si, že to u hráčů bylo vidět. Nedokázali jsme však vstřelit branky. My jsme své šance neproměnili, soupeř ano."

Filip Pešán (Liberec):
"V dnešním utkání hráči do puntíku dodrželi naordinovanou taktiku a z naší strany proto slavil úspěch jednoduchý a účelný hokej. V první třetině měli domácí iniciativu na svých holích, ale od druhé třetiny se hra vyrovnala. My jsme poté účelnými akcemi začali střílet góly a s trochou štěstí, které nám v posledních utkáních chybělo, jsme zápas dovedli do vítězného konce."

Jak z početních výhod udeřit, ukázali Bílí Tygři ve druhé třetině. Z prvních čtyř přesilovek využili hned tři. A hra Vítkovic se najednou úplně rozsypala. Tým, který v letošní sezoně doma jen jednou v osmi zápasech dostal víc než jednu branku ze hry (dva góly v Ostravě vstřelil pouze Zlín), najednou inkasoval pětkrát za necelých devět minut.

„Co vystřelili, to jim padlo. A my se během několika minut sesypali,“ nehledal výmluvy útočník Václav Varaďa. Premiéru před ostravským publikem si po operaci kolena rozhodně maloval jinak.

„Navíc, když přišlo tolik lidí,“ poukázal na takřka sedmitisícovou návštěvu. „Hlavně pro ně jsme chtěli zahrát dobře a první místo si udržet…“

Kapitán Petrovický radí na debakl rychle zapomenout. Říká, že je občas dobré dostat facku.

„Byla to prostě špatná třetina. Není třeba nad tím moc bádat. Druhý den se na to musíme v klidu podívat, žádná panika. To se prostě stává, pořád jsme i tak dobré situaci.“

Liberečtí pochopitelně zářili. Jejich nový trenér Filip Pešán si ve třetím zápase po nástupu k týmu připsal druhé vítězství v řadě. Po domácím vítězství nad Zlínem zaváleli Tygři pod jeho vedením i v Ostravě.

Od prvního vhazování bojovali, dřeli, hráli agresivně. A nepolevili, ani když se dlouho nedokázali do pořádných šancí probít. Ubráněné oslabení a využité přesilovky je nakoply, vše se jim začalo dařit.

„Kluci do puntíku dodrželi danou taktiku, jsem pochopitelně spokojený,“ chválil své borce nejmladší extraligový kouč.

 

 

Vítkovice Steel - Bílí Tygři Liberec 2:6 (1:0, 0:5, 1:1)

Branky a nahrávky:
13. Kvapil (Varaďa, Kuboš), 51. Svačina (Roman, Voráček) - 26. Pletka (P. Nedvěd), 30. V. Nedorost (P. Nedvěd, Jiruš), 30. Kašpařík (Šimánek), 32. Šimánek (Podkonický), 34. V. Nedorost (Pletka, P. Nedvěd), 45. Plodek.
Rozhodčí:
Šír - Hlavatý, Tošenovjan.
Vyloučení:
6:8.
Využití: 0:3.
Diváci: 6853.

Vítkovice: Pinc (30. Štěpánek) - M. Barinka, Jurečka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Ovčačík, Voráček - Treille, Petrovický, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Roman, Burger, Krenželok - Kvapil, R. Hruška, Varaďa.
Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Liberec:
Hnilička - J. Moravec, Jiruš, Zíb, Modrý, Hunkes, Derner - Pabiška, Blatný, Šachl - V. Nedorost, P. Nedvěd, Pletka - Šimánek, Kašpařík, Podkonický - Klimenta, Plodek, Špaček.
Trenéři:
Pešán, J. Nedvěd a Kapoun.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud