31. října 2008 • 16:17

Trenér Jihlavy Dvořák odstoupil

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po sedmi porážkách v posledních deseti utkáních zanechal funkce trenéra Dukly Jihlava Karel Dvořák. Osmý tým tabulky povede dočasně Bohumil Ščerban společně s asistentem Mejzlíkem.



"Jedná se o dočasné řešení. Nového trenéra budeme hledat. Ale nechceme nic uspěchat, abychom za půl roku znovu neřešili stejnou situaci," uvedl na klubových stránkách sportovní manažer Patrik Augusta.

Vedení Dukly před sezonou nevyhlašovalo cíle, ale slavný klub dlouhodobě myslí na návrat do extraligy, zvlášť po zisku generálního partnera pivovaru Ježek před startem ročníku.

Třebíč si doma poradila s Jihlavou ›››

Jednou z variant bylo i odkoupení nejvyšší soutěže ze Znojma, což připustil před zahájením sezony majitel Orlů Jaroslav Vlasák.

Pod Dvořákovým vedením ale získala Dukla v dosavadních osmnácti kolech první ligy jen 25 bodů. Kouč už po nepřesvědčivých výkonech v přípravě před sezonou kritizoval svěřence za malou bojovnost.

"Nebudu svůj odchod rozpitvávat. Prostě jsme se takto dohodli. Pro dobro týmu, aby se zvedl," komentoval svoje rozhodnutí Dvořák.

Aktuální zápasy
Články odjinud