30. října 2008 • 19:27

V hlavní roli Duda

Autor: Vladimír Škaloud
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Životodárná dávka sebevědomí. Právě o tu se hlavně hrálo. Do žil si ji nakonec napumpovali hráči Českých Budějovic. Mountfield se navíc díky vítězství 3:0 odpoutal ze dna tabulky.



HLASY TRENÉRŮ

Ernest Bokroš (České Budějovice):
"Máme těch vítězství tak málo, že dnes se z něho musíme opravdu těšit. Jako trenér mám radost ze tří věcí: konečně jsme vyhráli utkání s nulou, dali jsme tři góly a myslím, že jsme si vítězství zasloužili. Brankář nás podržel, obrana zahrála slušně, útok také. Z naší strany to byl slušný výkon a pro nás je důležité někdy nehrát třeba super, ale vyhrávat. Dneska se nám to podařilo. Víme, že jsme hráli někdy moc dobře a nezískali žádný bod."

Jiří Seidl (Pardubice):
"Z naší strany to byl hodně nepovedený zápas. Ta porážka vycházela hlavně z první třetiny, kdy jsme si vytvořili tři nebo čtyři gólové šance, ale byli jsme strašně málo důrazní při zakončení i před naší bránou. To asi rozhodlo o naší porážce, protože pak to na nás sedlo a všechno se odráželo od nás k soupeři.

Pardubice zabředly zase hlouběji do marastu, padly potřetí v řadě.
Nebyla to nijak úchvatná podívaná. V hledišti se také několikrát objevil transparent s nápisem.

„Ernesto díky, už to stačilo!“ Budějovickým fanouškům se produkce jejich miláčků nelíbí. Tentokrát si to však u nich hráči přece jen trochu vyžehlili.

Co na tom, že na začátku připomínali spíše partu, která se na ledě sešla poprvé. Upracované body se počítají stejně jako po suverénním výkonu, a coby psychická vzpruha jsou možná ještě cennější.

Současné špatné rozpoložení včerejších soupeřů obnažily hlavně přesilovky. Nepřesnost, absence nápadu, malý důraz při zakončení... U obou pacientů stejné neduhy. Vrchol? Hosté při 78 sekund trvající přesilovce pět na tři vůbec neohrozili branku!

Pardubice dokonce při své početní výhodě inkasovaly klíčový gól na 0:2! Zmatků při rozehrávce obranné dvojice Štrbák-Snopek využil Duda, jenž si bekhendovým blafákem vychutnal i gólmana Lašáka.

A ještě před druhou přestávkou se blýskl pro změnu forhendovou kličkou.

Budějovice se dostaly ze dna tabulky ›››

Hosté se za stavu 0:3 na zvrat už nevzmohli. Do zápasu přitom nevstoupili vůbec zle, až do prvního gólu působili klidnějším a cílevědomějším dojmem. Zdeněk Ondřej měl na hokejce vedoucí gól, Turek si s jeho střelou ale poradil.

„Dával jsem to nahoru, Eda tam hodil lapačku a vyrazil to,“ krčí rameny pardubický útočník.

Českobudějovičtí naložili se svojí první šancí mnohem lépe, přečíslení dva na jednoho sehrála dvojice Hřebejk-Květoň přímo učebnicově. Gól do šatny Pardubice dokonale rozklížil, Sýkorův tým najednou nevěděl, co si na ledě počít.

„Chyběla nám šťáva, energie, gól, který by nás nakopl,“ vypočítává Ján Lašák.

„Máme náročný program a taháme to na tři lajny.“ Ani pardubická jednička se nenachází v optimální pohodě, do pardubického brankoviště se postavila po jednozápasové pauze. Za včerejší góly však slovenský gólman nemohl, padaly na vrub jeho spoluhráčů.

„Inkasovali jsme po hrubých chybách,“ přitaká Ondřej.

Největší nemocí Pardubic je ale ztráta úderné síly. V posledních třech zápasech daly pouze tři góly. Není divu, že jim za to na kontě nepřistál ani bodík.

„Přestalo se nám dařit, spadli jsme z vítězné vlny,“ uzavírá Ondřej.

 

Mountfield České Budějovice - Moeller Pardubice 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky:
18. L. Květoň (Hřebejk, Mertl), 25. Duda, 38. Duda (Kuchejda, Kotrla).
Rozhodčí: Minář - Gebauer, Lederer.
Vyloučení: 10:7. Bez využití. V oslabení: 1:0.
Diváci: 4114.


České Budějovice:
Turek - Toman, L. Poživil, Jareš, Frolo, Sičák, Gřegořek, Mucha - Kůrka, Vak, Veselý - M. Hudec, Huml, Gulaš - Mertl, L. Květoň, Hřebejk - Kotrla, Kuchejda, Duda.
Trenéři:
Bokroš a Tlačil.

Pardubice: Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Zukal, M. Šeda - Cetkovský, Pucher, Somík - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Ondřej - Zohorna, Semorád, Rákos.
Trenéři: V. Sýkora a Seidl.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud