30. října 2008 • 19:13

Ukrajina pozastavila přípravy na EURO!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Ukrajina pozastavila kvůli finanční krizi a problémům v legislativě přípravy na evropský fotbalový šampionát, který má uspořádat v roce 2012 společně s Polskem.



O pozastavení výstavby objektů, které mají sloužit fotbalistům a fanouškům, dnes podle agentury PAP informoval náměstek ředitele organizačního výboru Jevgenij Vilinskij.

Nový šéf polského svazu Grzegorz Lato krátce po svém zvolení do funkce uvedl, že Polsko může případně zorganizovat turnaj s Německem nebo samo.

Práce na budovách a modernizacích objektů na Ukrajině se zastavily ve čtyřech městech, kde by se měl turnaj konat, i v náhradních dějištích.

"Celkem na osmdesáti procentech objektů, které by se měly stavět, se nepracuje," uvedl Vilinskij.

Ukrajina má prý problémy jen s hotely ›››

Nestaví se v Kyjevě, Doněcku, Dněpropetrovsku ani ve Lvově. "Je to špatné, protože pro investory ztrácí projekt na atraktivnosti. Momentálně zaostáváme za stavebními lhůtami," prohlásil.

Doplnil, že kromě finančních problémů, je hlavní potíží v přípravách na šampionát zastaralé právo. Kvůli tomu se vleče i vydání potřebných stavebních povolení.

"Když to půjde takhle, dostaneme je až v průběhu šampionátu," řekl Vilinskij.

Ještě nedávno přitom Ukrajina ujišťovala zástupce UEFA, že se stihne na velký fotbalový svátek připravit. Parlament ale nespěchá se schválením zákonů, které by ulehčily investování v zemi.

Ukrajina navíc prožívá další politickou krizi. V prosinci by se měly uskutečnit předčasné parlamentní volby.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud