30. října 2008 • 18:23

Slováci vyrukují s deseti nováčky

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset nováčků nominoval trenér slovenské reprezentace Ján Filc do výběru, který čeká v úterý přípravný zápas s českými hokejisty v Praze. Proti svěřencům Vladimíra Růžičky si zahraje v O2 Areně i šest legionářů z české extraligy.



Jako doma si bude v úterním utkání připadat obránce Karol Sloboda, který nastupuje za pražskou Slavii pod vedením trenéra české reprezentace. Spolu s ním jsou ve slovenském mužstvu další obránci Stanislav Hudec z Plzně, Richard Stehlík z Vítkovic, Tomáš Malec z Třince a Ivan Švárny z Litvínova.

Do útoku Filc nominoval Františka Skladaného z Karlových Varů.
Slovenské hokejisty čeká následně v závěru týdne turnaj o Německý pohár. Po utkání s českým týmem opustí mužstvo Sloboda a další bek Dominik Graňák, které na turnaji nahradí Kristián Kudroč a Ivan Ďatelinka.

Svaz před zápasem ocení legendy ›››

Navíc se k týmu připojí Michal Macho a další dva nováčci Rastislav Špirko a Martin Šagát. Premiérový reprezentační start si v příštím týdnu mohou připsat brankář Imrich Petrík, obránci Tomáš Slovák a Michal Juraško a útočníci Martin Kriška, bratři Róbert a Richard Hunové, Lukáš Hvila, Dušan Pašek, Tomáš Bulík, Tibor Radulay, Špirko a Šagát.

V Mannheimu čekají slovenské hokejisty od pátku do neděle zápasy s Kanadou, domácím týmem a Švýcarskem.

Nominace Slovenska na zápas s Českem:
Brankáři: Ján Laco (Zvolen), Imrich Petrík (Banská Bystrica),
obránci: Tomáš Slovák (Augsburg/Něm.), Dominik Graňák (Färjestad/Švéd.), Stanislav Hudec (Lasselsberger Plzeň/ČR), Michal Juraško (Zvolen), Richard Stehlík (Vítkovice Steel/ČR), Tomáš Malec(Oceláři Třinec/ČR), Ivan Švárny (Litvínov/ČR), Karol Sloboda (Slavia Praha/ČR),
útočníci: Róbert Huna, Richard Huna, Martin Kriška (všichni Liptovský Mikuláš), Juraj Mikúš (Skalica), Michel Miklík (Košice), František Skladaný (Energie Karlovy Vary/ČR), Lukáš Hvila (Zvolen), Dušan Pašek (Skalica), Tomáš Bulík (Banská Bystrica), Tibor Radulay (Dukla Trenčín), Ivan Koložváry (Žilina), Erik Čaládi (Nitra).

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud