29. října 2008 • 22:49

Růžička: Svoboda odchytal skvělý zápas

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kouč Vladimír Růžička byl po dramatické koncovce spokojen hlavně s tím, že jeho svěřenci v Curychu bodovali. S tím totiž do Švýcarska jeli.



"Oni dali do závěru všechno a hráli dobře. Nám se to ale nakonec podařilo urvat, za což jsem rád," řekl Růžička novinářům.

Ze skutečnosti, že Slavia v závěru dvakrát inkasovala v rozmezí osmnácti vteřin nedělal tragédii. "Měli jsme hodně vyloučených a to je pak těžké ubránit. Oni měli obrovský tlak, hráli hop nebo trop a my jsme dostali rychle dva góly. K hokeji to ale někdy patří.

Hru nervů rozsekl Bednář>>>

V NHL padají čtyři góly v poslední minutě. My dostali dva za poslední minutu a půl," uvedl zkušený kouč. Kdyby ale Curych rozhodl ještě v normální hrací době a dokonal obrat, byl by hodně naštvaný. "To už by na mě bylo moc. To bych skočil mezi diváky," řekl.

Důležité podle něj bylo, že Slavia přestála bez úhony první třetinu, ve které domácí jasně dominovali. "Měli jsme velké štěstí a jen díky výbornému výkonu Adama Svobody jsem vedli 1:0. Kdybychom prohrávali 3:0 nebo 3:1, tak nikdo nemohl říci ani slovo. Od druhé třetiny jsme se ale zvedli a hráli poměrně dobře," podotkl Růžička.

Bednář: To jsem tedy nezažil>>>

Jedním z klíčových momentů závěru bylo nasazení druhého brankáře Dominika Furcha na šestý nájezd Curychu. Domácí Jan Alston totiž překonal Svobodu třikrát za sebou a vždy poměrně s přehledem. "Nechával jsem tam Adama, protože jsem věřil, že to chytne, ale bohužel.

Jejich hráč to provedl velice dobře, ale po posledním už jsem byl naštvaný. Proto jsem se rozhodl pro změnu. Byl to emotivní zápas. Adam ale chytal výborně, díky němu jsme odehráli takový zápas," dodal Růžička.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud