29. října 2008 • 10:24

Brno propustilo trenéra Uličného!

Autor: Jan Hrabálek, ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení 1. FC Brno odvolalo ve středu dopoledne trenéra Petra Uličného. Důvodem jsou neuspokojivé výsledky, výkony a klesající úroveň předváděné hry.



Společně s Uličným skončil i jeho asistent Karel Trnečka, naopak další asistenti Aleš Křeček a Rostislav Horáček byli pověřeni dočasným vedením týmu.

„O novém trenérovi jednáme, dokud nebudeme dohodnuti, povedou tým pánové Křeček a Horáček,“ informoval deník Sport majoritní vlastník Roman Pros.

Podle informací Sportu je v jednání angažmá mladého perspektivního kouče, který by vrátil tým do hry o evropské poháry. Dokonce se spekuluje o nedávném kouč pražské Sparty Vítězslavu Lavičkovi - čtěte víc.

Uličnému zlomil vazy nejen neuspokojivé výsledky, ale i chování po zápase s Českými Budějovicemi, kdy hráče hrubě urážel. „Teď mě to mrzí, ale já už prostě takový jsem, těžko se změním,“ řekl Sportu Uličný.

Rozchod přijal zkušený kouč s nadhledem: „Je mi jasné, že tomuto týmu už nemám co dát,“ myslí si. „Naopak, vážím si toho, že jsem v Brně dostal znovu šanci, děkuji jim za to. Podle mě je lepší, když jsem odešel nyní, než abych čekal na další utkání na Slavii,“ je přesvědčen Uličný.

Ve středu dopoledne se také rozloučil s hráči. „Každého z nich jsem objal a řekl jsem jim, ať na mě vzpomínají v dobrém,“ zakončil Uličný v rozhovoru pro deník Sport, který v plném znění najdete ve čtvrtečním tištěném vydání.

Osmapadesátiletý kouč je vůbec nejzkušenějším ligovým trenérem. Ve své kariéře trénoval už osm klubů a v roli hlavního kouče nasbíral 402 zápasů.

V Brně působil poprvé v letech 1994 až 1996, druhé angažmá zahájil loni v létě. Od té doby vedl tým v 41 zápasech, z nichž dvacet bylo vítězných a desetkrát odešel poražen.

Uličný je šestým koučem, který nedokončí letošní prvoligovou sezonu. Již dříve byli odvoláni českobudějovický Jan Kmoch, žižkovský Stanislav Griga, plzeňský Jaroslav Šilhavý, zlínský Josef Mazura a sparťanský trenér Vítězslav Lavička.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud