29. října 2008 • 03:59

Válka na fotbale!

Autor: Blesk
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Role papíru navinutá na kusu kovu, kterou kdosi omotal fólií, spustila zuřivou bitku během zápasu druhé polské fotbalové ligy. Z takto upravené konfety se stala zbraň. Trefila do hlavy rozhodčího Mariusze Zlotka, jenž upadl do bezvědomí.



Incident měl děsivé následky. Fanoušci do té doby klidně probíhajícího zápasu si čekání na možné znovuzahájení hry krátili bitkami. Když hlasatel oznámil, že zápas byl přerušen, vypukla válka. Tu uťal až rázný zákrok a střelba policejních těžkooděnců.

Duel GKS Katowice – GKS Jastrzebie byl v 52. minutě za stavu 1:0 předčasně ukončen.

Fanoušci napadali i zasahující policisty
Fanoušci napadali i zasahující policisty


„Je mi zle, mám závratě, špatně vidím a bolí mě hlava. Ale jsem rád, že žiju,“ řekl rozhodčí. V neděli a v pondělí absolvoval vyšetření v nemocnici, pro jistotu je stále pod dohledem neurologa. „Lékař mi řekl, že jsem měl velké štěstí. Mohlo mě to zabít.“

Rozhodčí se z bezvědomí po chvíli probral ještě přímo na »bojišti«, ale lékař Katowic se obával, aby nebyl vážně zraněn, a nechal ho odvézt do nemocnice.

Překvapivá je bilance hrozivě vypadajícího incidentu: Zatčen byl jen jeden fanoušek Katowic a dva příznivci hostujícího Jastrzebie. O výsledku rozhodne disciplinárka. Zdrcený prezident katovického klubu Jan Furtok podal demisi.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud