29. října 2008 • 04:00

Duda zase zlobil. Tentokrát proti Kladnu

Autor: zet
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dušoval se, že už bude hodný. „Byl jsem blázen, ale už jsem se zklidnil,“ řekl před časem Radek Duda. Teď ale opět zazlobil. V neděli na kladenském ledě poškorpil českobudějovický útočník protihráče.



Radek Bělohlav si po utkání postěžoval, že mu Duda urážel rodinu.

„To jsem ještě nezažil. Mám sto chutí ještě něco udělat,“ překvapil Bělohlav novináře po duelu, který Kladno vyhrálo 5:2. Bylo na něm vidět, že je spokojený ze zisku tří bodů, přesto se v něm tloukly emoce. Vyvolal je právě Duda.

„Řeknu k tomu jen jedno. S Kladnem hrajeme letos ještě dvakrát, takže to, co sliboval, bude moc ukázat,“ tvrdil v pondělí Duda. Bezprostředně po zápase mu moc do řeči nebylo. „Už se na něj těším. Víc se k tomu nechci vůbec vyjadřovat,“ tvrdil rázně hokejový rebel i s odstupem času.

Devětadvacetiletý útočník Mountfieldu posbíral v nedělním zápase pět menších trestů. Kladenští fanoušci si na něm „smlsli“. „Duda ven!“ znělo několikrát hromově stadionem. „Rozhodčí podlehl atmosféře,“ utrousil útočník. A měl pravdu. Hlavní sudí Pešina nepůsobil ve vyhecovaném duelu nikterak jistým dojmem.

Co se vlastně stalo?
Radek Duda, českobudějovický útočník, patřil v posledních utkáních mezi nejplatnější hráče Mountfieldu. V nedělním duelu v Kladně byl ale pětkrát vyloučen.

Ve 47. minutě před jedním z trestů se dostal u kladenské branky do potyčky s Radkem Bělohlavem.

Následně na sebe oba sokové pokřikovali na trestné lavici. Bělohlav si po utkání stěžoval, že mu Duda urážel rodinu.


„I pan Halas mi potvrdil, že rozhodčí Pešina vyloučil Radka Dudu dvakrát neoprávněně. Z toho budeme jako vedení klubu vycházet,“ vysvětlil Jaromír Látal, manažer Budějovic, proč nebude klub svého hráče trestat. A co se týče slovní přestřelky s Bělohlavem? „To je čistě jejich osobní věc,“ poznamenal Látal.

Jihočeši nezvládli posledních deset minut utkání, v nichž hráli prakticky neustále v oslabení. „Utkání nerozhodla Dudova vyloučení,“ tvrdil Látal. „Klíčovými momenty byla nevyužitá přesilovka pět na tři a pak stupidní faul Ivana Humla, po kterém jsme šli do tří my,“ vysvětlil českobudějovický manažer.Duda tedy klubem potrestán nebude.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud