28. října 2008 • 11:46

Novák: Recept na Curych? Jednoduchost

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádné složité akce, ale jednoduchost by měla pomoci hokejistům pražské Slavie k úspěchu ve druhém utkání v základní skupině Ligy mistrů na ledě Curychu.



Taková je představa obránce Jana Nováka, na kterého bude kouč Vladimír Růžička ve středu večer hodně spoléhat.

"Musíme hrát jednoduše. Na jednu dvě přihrávky se dostat z pásma. Nekomplikovat to. To by měl být recept, který by měl vyjít," řekl Novák v rozhovoru pro ČTK.

Růžička: Bude to rychlé a tvrdé! >>>

Slavia a Curych jsou nyní hlavními aspiranty na postup do semifinále. "Asi to tak bude. Pořád nás ale čeká ještě dost zápasů a dá se tam toho dost zkazit," uvedl.

Ze švýcarského klubu, který v prvním vystoupení v soutěži překvapil vysokou výhrou na ledě Linköpingu, mají slávisté respekt.

"Bude to složitý soupeř. Máme informace, že hrají super. Sice nedávno v domácí lize prohráli 2:7, ale prý hrají dobrý a tvrdý hokej. Myslím si, že to bude kvalitní hokej a nebude to vůbec jednoduché," uvedl devětadvacetiletý bek.

Slávisté se připravují na důrazné útočníky Curychu. Tým trénuje kanadský kouč Sean Simpson, což se projevuje na jeho herním stylu.

"Mají v sestavě hráče ze zámoří a jejich útočníci hrají silový, důrazný hokej. Budou dojíždět do brankáře a pro nás bude důležité, abychom je tam nepouštěli. Odstavovali je a nedovolili jim dávat góly z dorážek," mínil ofenzivně laděný obránce.

V Curychu bude podle všeho panovat i výborná atmosféra. Lze očekávat, že aréna pro 13.000 diváků bude z velké části zaplněna. Mohlo by být i vyprodáno. Bouřlivého prostředí se Novák nebojí.

"Myslím si, že z pohledu atmosféry je jedno, jestli se hraje doma nebo venku. Hlavně, když je tam nějaký rachot a nějaká atmosféra. Ta nenabudí jen domácí, ale i hosty. Těším se na perfektní atmosféru. Nebude to jako to, co se děje u nás," poukázal Novák na fakt, že zápasy Slavie v letošní sezoně moc diváků nenavštěvuje.

Pražané potřebují zlepšit defenzivu, v předešlých třech zápasech v extralize inkasovali 14 branek.

"Je pravda, že nám to začalo trošičku haprovat. Na to si musíme dát pozor. Všichni na ledě se budeme muset zaměřit na obranu. Tam nemůžeme jet s tím, že dáme šest gólů a pět dostat. Musíme hrát na to, že žádného nedostaneme a něco vepředu urveme," řekl Novák.

Slavia si ale zlepšila náladu výhrou 6:5 v nedělní přestřelce s Karlovými Vary

"Stoprocentně nám to pomůže. Hlavně kvůli psychice. Urvali jsme tři body do extraligy, které se počítají, ale největší vliv to mělo na středeční utkání. Dostali jsme se trošičku do pohody, věříme si, že můžeme zápas otočit," poukázal na fakt, že obhájci titulu otočili reprízu finále třemi góly v závěrečných deseti minutách.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud