28. října 2008 • 10:17

Růžička: Bude to rychlé a tvrdé!

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Utkání, které by mělo napovědět o šancích na postup do semifinále Ligy mistrů, čeká ve středu na hokejisty Slavie. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky se představí na ledě švýcarského Curychu.



Curych v předešlém duelu soutěže vyhrál na ledě zbývajícího účastníka základní skupiny D švédského Linköpingu vysoko 7:2. Oba celky tak mají na svém kontě tři body.

"Curych v Linköpingu překvapil, ale já jsem je viděl už v létě a věděl jsem, že budou hodně silní. Hned jsem říkal, že se s ním musí počítat," řekl Růžička v rozhovoru s ČTK.

Švýcarské mužstvo sledoval na turnaji v Salcburku a proto podle svých slov nesouhlasil s obecným názorem, že favority skupiny je český a švédský celek.

"Teď už je ne 99 procent jisté, že se o postupu rozhodne mezi námi a Curychem. Myslím si, že Linköping je mimo hru," soudil český kouč.

Novák: Recept na Curych? Jednoduchost >>>

Úvodní vystoupení curyšských Lvů v Lize mistrů sledoval v televizi, takže si dovede představit, co jeho svěřence ve středu čeká.

"Švýcaři hráli dobře, ale na druhou stranu musím říci, že to domácím nevyšlo a jim do branky spadlo vše, do čeho bouchli," uvedl Růžička, který ocenil i rychlostní kvality švýcarských hráčů.

"Například tři góly dali poté, co ujeli švédským obráncům. Vždy je přebruslili," všiml si.

Slavia na úvod Ligy mistrů porazila doma Linköping 4:2, teď se připravuje na odlišný herní styl soupeře. Curych totiž trénuje kanadský kouč Sean Simpson, v kádru jsou čtyři hráči ze zámoří, finský gólman Ari Sulander a například i dvojice slovenských hokejistů Peter Sejna a Radoslav Suchý.

"Snaží se napadat, forčekovat, hodně bruslí. Bude to rychlé a tvrdé utkání. My se na něj ale připravíme a budeme chtít překvapit," uvedl Růžička.

Pražané odletí do Švýcarska dnes odpoledne běžnou linkou, na Hallenstadionu pro 13.000 diváků tak absolvují pouze předzápasové rozbruslení. Domů se vrátí až ve čtvrtek dopoledne.

"Původně jsme plánovali, že bychom letěli speciálem, ale protože je to blízko, tak hodně fanoušků jede po vlastní ose. Letadlo bychom ani nenaplnili," uvedl marketingový manažer Jan Kratochvíl na klubovém webu.

Aby se hráči nemuseli starat o výstroj, převezou ji maséři dodávkami.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud