František Suchan
26. října 2008 • 20:04

Vítkovice vezou body z Plzně

TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byl výlet! Nejdřív v pátek uspěli na Slavii, včera si pak Vítkovičtí do sbírky přidali i triumf z Plzně. Vlétli na ni pořádně zostra. Jak se taky na jejich současné rozpoložení sluší.



Vedli už 3:0. I když domácí ještě zabrali, Hadamczikův soubor udržel výhru. A těsné vedení v tabulce.

Z kabiny hostů se po zápase ozýval nadšený ryk. Pořádně dlouho. „Po předchozích dvou sezonách jsme vděční za každé vítězství a nechceme urazit štěsssssstíčko. Proto si vždycky pořádně zařveme. Tentokrát to ještě bylo spojené s oslavou Robových pětatřicátin,“ usmál se Viktor Ujčík, nejlepší hráč týmu v utkání.

Hlasy po utkání
Milan Razým (Plzeň):
"Vítkovice ukázaly, proč vedou extraligu. Podaly výborný výkon a zaslouženě vyhrály. Chtěl bych kluky pochválit za nezměrnou bojovnost, že nesložili zbraně ani za stavu 0:3.

Vyrovnat třígólové manko proti soupeři, jako jsou Vítkovice, je ale těžké. Utkání se lámalo v první třetině, kdy jsme nevyužili šance a hosté šli naopak do dvoubrankového vedení.

Víme, že formu z prvních zápasů soutěže nejde udržet po celých padesát dva kol. Teď bohužel neproměňujeme šance, což se nám vymstilo i dnes. Navíc nás dolů sráží i nedisciplinovanost. V dalších kolech se musíme vyvarovat zbytečných faulů."

Zdeněk Moták (Vítkovice): "Chtěli jsme dát dárek našemu kapitánovi Petrovickému k dnešním narozeninám, což se povedlo.

Podali jsme velice kvalitní disciplinovaný výkon. Co se týče těch dvou potenciálních gólů, je to celé na videorozhodčím. Ze střídačky je to špatně viditelné.

Musíme se podívat sami na video. Tu první situaci nikdo z nás dobře neviděl.

Ve druhém případě jsme si mysleli, že to byl gól. S nasazením Štěpánka na nájezd nám to vyšlo do třetice všeho dobrého."


Svému kapitánovi Róbertu Petrovickému dali spoluhráči ten nejlepší možný dárek. Skalp silného soka. „Ale na konci to bylo na krev,“ ulevil si útočník Lukáš Krenželok. Skutečně. Plzeň v závěrečných minutách pořádně zlobila. Třetí třetinu odehrála ve velkém stylu. Jenže slabší první půlku střetnutí už dohnat nedokázala.

Až ve 39. minutě se po Strakově přihrávce při úniku chladnokrevným blafákem prosadil Vampola. Po přestávce pak v přesilové hře snížil obránce Benák. Bylo zase o co hrát. „Ale já věřil tomu, že to udržíme. Byli jsme oproti Plzni v psychické výhodě,“ tvrdil Ujčík. Gólman Pinc chytil i únik Benáka vracejícího se z trestné lavice. Byl konec.

Souhrn kola>>>

Vítkovičtí ukázali, že se momentálně vezou na vlně pohody. Hlavně jejich hra ve vlastním pásmu byla přesná. Obránci by kolegům z ostatních týmů mohli prodávat recepty, jak ubránit skvělé plzeňské individuality v soubojích jeden na jednoho.

Nejvíc emocí vytrysklo už na začátku duelu. Za stavu 0:1 vítkovický bek Krstev úmyslně povalil opuštěnou branku, do níž mířila střela domácího hráče. Podle pravidel dostal dvě minuty za zdržování hry. Ale ten princip…

„Z politickovýchovných důvodů bych to měl odsoudit,“ zhodnotil s nadsázkou asistent trenéra hostů Zdeněk Moták. „Ale musíme to brát tak, že jsme nedostali gól a pak jsme ubránili oslabení tři na pět.“

Plzeňští se zlobili. Potom však měli dost možností k tomu, jak bitvu dotáhnout minimálně do prodloužení a neprohrát doma podruhé za sebou. Ale nevyužili ani trestné střílení, při němž se střetli dva specialisté. Útočník Tomáš Vlasák a brankář Jakub Štěpánek. Ten při této situaci opět zaskočil za kolegu Pince.

Štěpánek: Odborník na nájezdy

A opět úspěšně. Vlasákovu kličku do forhendu vystihl betonem. To jen podtrhlo plzeňský zmar. O tom, že tým není úplně v pohodě, svědčí i přístup k povinnostem po utkání. Obyčejně chodí mezi novináře tři hráči. Minule po prohře s Karlovými Vary dorazili dva. Tentokrát už jen Martin Adamský…

„Už na nás doléhá i únava. V pondělí máme volno, kdy si odpočineme, doléčíme zranění a v příštích dvou zápasech musíme čtyři pět bodů prostě urvat,“ prohlásil útočník.

Lasselsberger Plzeň - Vítkovice Steel 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 39. Vampola (M. Straka), 46. Benák (Kracík, Fabuš) - 2. Burger (Ujčík, Stehlík), 13. Krenželok (Štefanka, Pinc), 30. Jurečka (M. Barinka, Petrovický). Rozhodčí: Husička - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 9:11. Využití: 1:2. Diváci: 7177.

Sestavy:

Plzeň: Málek - Benák, Pácal, Smrek, Redlihs, Čakajík, S. Hudec, Dresler - Vlasák, M. Straka, Vampola - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Dvořák, Adamský - Jan Kovář, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Vítkovice:
Pinc (24.- 24. Štěpánek) - Jurečka, M. Barinka, Kuboš, Stehlík, Krstev, Ovčačík, Voráček - Treille, Petrovický, Štefanka - Ujčík, Šimíček, Svačina - Roman, Burger, Krenželok - Kvapil, R. Hruška, Varaďa. Trenéři: Hadamczik, Konečný a Moták.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud