Karel Häring
26. října 2008 • 18:50

Vrbova léčba zabírá

TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Letní prázdniny byly v polovině, když Viktoria Plzeň poprvé a naposledy zvítězila v tomto ročníku. Mizernou sérii ukončila na půdě Bohemians Praha. Vítěznou trefu zařídil Pavel Horváth parádní střelou z přímého kopu.



Plzeň zvítězila poprvé od 1. kola a pod novým trenérem získala už čtyři body

Plzeňský kapitán si postavil míč poté, co na něj odpískal rozhodčí faul, a zhruba ze třiadvaceti metrů se opřel do balonu a poslal střelu perfektně k pravé tyči Belaňovy branky.

Ohlasy po utkání
Pavel Vrba (Plzeň)
"Pro nás to bylo samozřejmě velice důležité utkání, protože ten počet bodů, který po deseti kolech máme, určitě neodpovídá hráčské kvalitě. I dnes Plzeň ukázala, že je to kombinační mužstvo, že jsou tam hráči, kteří dokážou hrát kombinační fotbal. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli."

Luboš Urban (Bohemians)
"Zaslouženě jsme prohráli, přitom se s nimi dalo hrát, ale my se porážíme sami. Bylo to o prvním gólu, protože v úvodu jsme Plzeň nepouštěli do šancí."


Gólman Bohemians se jen otočil. „Postavil se špatně, do středu branky,“ kritizoval brankáře trenér Luboš Urban. Navíc mu vadil zbytečný Obermajerův faul, který předcházel gólu.

Souhrn kola >>>

Západočeši tak už po osmi minutách využili přesilovku, do které je dostala Demeterova kosa na půlce. Ta zabránila Kolářovi, aby postupoval sám na branku.

Do té doby se toho na žižkovském stadionu moc nedělo, největší šanci zahodil Kincl, když se dostal za obranu, ale exsparťanský útočník zakončil těsně vedle Ticháčkovy branky. Ano, mezi třemi tyčemi nestál Poštulka, nýbrž plzeňská dvojka. „Situace nazrála k tomu, že šanci dostal někdo jiný,“ řekl k tomu trenér Pavel Vrba.

Ve druhém poločase domácí otevřeli hru, ovšem k vyrovnání se nedostali. Kincl v 60. sice mířil mezi tyče, ale do Ticháčka. Plzeňští často vyráželi do brejků, ale většinou je špatně řešili. Rezek v 62. střílel z velmi dobré pozice mimo a Kolář své sólo rovněž zakončil nepřesnou střelou.

K pojistce jim tak pomohli až domácí. Lencevič pustil přihrávku jednoho ze spoluhráčů na gólmana, jenže u míče byl rychleji střídající Mlika, obešel brankáře a pohodlně vstřelil svůj třetí ligový gól.

„Vyhráli jsme zaslouženě, ovšem domácí nám nic nedarovali. Měli jsme i štěstí, když jsme zhruba šedesát minut hráli přesilovku a druhý gól přidali chybě domácí obrany. Závěr jsme dohráli takticky dobře,“ pochvaloval si Vrba, pod jehož vedením začíná Plzeň stoupat vzhůru.

Bohemians Praha - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)

Branky: 41. Horváth, 77. Mlika. Rozhodčí: Jílek - Pelikán, M. Urban. ŽK: Obermajer, Lencevič, Turtenwald - Petržela. ČK: 33. Demeter (Bohemians). Diváci: 2178.

Sestavy:

Bohemians: Belaň - Turtenwald, Obermajer, Lencevič, Grznár - Demeter, Horáček - Jeslínek, Galbavý (73. Dobeš), Jablonský (67. Ibe) - Kincl. Trenér: L. Urban.
Plzeň: Ticháček - Limberský, Rada, Navrátil, Jiráček - Petržela (78. Krbeček), Kolář, Trapp, Horváth, Rezek (87. Tatanašvili) - Varadi (58. Mlika). Trenér: Vrba.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud