26. října 2008 • 17:53

Inter jen remizoval, do čela pustil Udine

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalistům Interu Milán nevyšel zápas 8. kola italské ligy, v němž doma uhrál s FC Janovem překvapivě jen bezbrankovou remízu. Do čela tabulky se díky lepšímu skóre dostalo Udine, které zdolalo 3:1 s AS Řím.



Stejný bodový zisk jako Inter a Udine má i třetí Neapol, která zvítězila 1:0 na hřišti Lazia Řím. Inter nenavázal na výkon z minulého kola, kdy AS Řím nastřílel čtyři branky, a v útoku se trápil.

Nevysvobodil ho ani švédský útočník Zlatan Ibrahimovič, který se v týdnu stal díky prodloužení smlouvy nejlépe placeným hráčem světa. Inter podruhé v sezoně vyšel střelecky naprázdno, přestože Janov hrál poslední půlhodinu bez vyloučeného Juriče.

Zaváhání Mourinhova týmu využilo Udine, které znovu těžilo ze hry své největší hvězdy Di Nataleho. Italský reprezentační útočník nejprve v duelu s úřadujícím vicemistrem AS Řím proměnil pokutový kop a po změně stran zvýšil na 3:0.

Hostům k odvrácení čtvrté prohře za sebou nepomohla ani proměněná penalta uzdraveného kapitána Tottiho. V souboji dvou překvapení sezony se radovala Neapol, která si poradila s Laziem na jeho hřišti.

O jedinou branku se po hodině hry zasloužil argentinský útočník Lavezzi, který pronikl přes tři obránce a jeho centr si do vlastní branky srazil Siviglia. Lazio, za které hrál celé utkání i český stoper David Rozehnal, potřetí za sebou nevyhrálo a po vydařeném startu do sezony se propadá tabulkou.

Na čtvrté místo se vyhoupli fotbalisté AC Milán, kteří vyhráli 1:0 v Bergamu. O zisk tří bodů se zasloužil Brazilec Kaká, který ukončil střelecké trápení deset minut před koncem. Celé utkání odehrál za vítěze reprezentační bek Marek Jankulovski.

Poslední Reggina si připsala první výhru v sezoně, když díky dvěma pokutovým kopům Corradiho vyhrála nad Lecce.

Výsledky - 8. kolo:
Bergamo - AC Milán 0:1 (80. Kaká), Cagliari - Chievo 2:0 (30. Acquafresca, 54. Fini), Inter Milán - FC Janov 0:0, Lazio Řím - Neapol 0:1 (61. vlastní Siviglia), Reggina - Lecce 2:0 (58. a 90. Corradi obě z pen.), Sampdoria Janov - Boloňa 2:0 (63. Delvecchio, 74. Bellucci), Udine - AS Řím 3:1 (10. z pen. a 53. Di Natale, 22. Floro Flores - 75. Totti z pen.), Palermo - Fiorentina 1:3 (50. Simplicio - 42. a 62. Mutu, 20. Gilardino)

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud