26. října 2008 • 16:46

Brno si dělí body s Českými Budějovicemi

Autor: Jan Hrabálek
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V lize působí trenér, který v tomto ligovém ročníku neokusil hořkost porážky. Je jím Pavel Tobiáš.Včera prodloužil sérii své osobní neporazitelnosti s Budějovicemi na sedm.



V Brně jeho svěřence nasměroval k remíze 1:1 vyrovnávací gól v nastaveném čase.

Po posledním hvizdu kouče se stadionem rozlehl ohlušující pískot. Jako jasná reakce diváků na výkon domácích. „Omlouvám se za něj,“ řekl pak Uličný na tiskové konferenci, když z něj vyprchala vlna naštvání.

Ohlasy po utkání
Petr Uličný (Brno)
"Toto mužstvo je velmi špatné. Budeme ale bojovat. Já budu bojovat a rezignaci nepodám. Ale jsem naštvaný na své hráče."

Pavel Tobiáš (Budějovice)
"Brno začalo zápas výborně. My jsme byli v úvodu utkání hodně pasivní. Do hry jsme se dostali až v závěru poločasu. Brno vedlo zaslouženě. I když takovou branku jsme dostat neměli. Ale také jsme mohli inkasovat z jiné situace."
Případnou výhru by si jeho tým včera snad ani nezasloužil. O vyrovnání si koledoval celou druhou půli. A gól v Lejsalově síti nakonec přišel, odražený míč po rohu napálil do sítě Žižka. „Takhle parádně to netrefím ani na tréninku,“ smál se. „To je gól i pro trenéra, on je takové naše šťístko,“ dodal.

Pavel Tobiáš si před výkopem přál, aby jeho tým brzo neinkasoval. To se mu ale nesplnilo. Ve 13. minutě kopal Polách rohový kop, míč někdo v chumlu hráčů nazvedl a Trousil měl k desáté trefě své kariéry hodně snadnou cestu.

Brno mělo celý první poločas územní převahu a hrozilo i z dalších standardních situací. Po půl hodině hledal Poláchův centr zcela volného Živného, jemu ale k míči chybělo pár centimetrů.

Souhrn kola>>>

To zrovna dozníval potlesk spoře zaplněných tribun na střelu Marka Heinze. Při svém prvním zápase před domácím publikem orazítkoval bývalý reprezentant břevno Kučerovy branky.

Hned na začátku druhé půle vyslal Lira do šance Šurala, ale brněnský mladík byl natolik zaskočen, že nestihl ani pořádně vystřelit.

A to bylo ze strany domácích vše. Jejich hra upadla do podprůměru, nikdo ji nedokázal zvednout, natož aby pak někdo vystřelil a pokusil se dát gól. „Byli jsme chvílemi i lepším týmem, zasloužili jsme si vyrovnat,“ byl nakonec spokojen Pavel Tobiáš. „Závěr byl hektický, přiklonilo se k nám štěstí, ale to někdy potřebujete,“dodal kouč, který zatím jedinou porážku své současné budějovické etapy prožil v Mutěnicích, kde v Poháru ČMFS prohrál 0:4.

1. FC Brno - SK Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)
Branky: 12. Trousil - 90.+2 Žižka. Rozhodčí: Adámek - Chytil, Košec. ŽK: Čoupek (Brno). Diváci: 3050.

Sestavy:

Brno: Lejsal - Švejnoha, Trousil, Živný, Čoupek - Střeštík (61. Kuncl), Mareček, Polách, Lira (79. Okleštěk) - Šural (75. Borák), Heinz. Trenér: Uičný.
Č. Budějovice: Kučera - Riegel, Horejš, Hunal (76. Kovařík), Leština - Hudson (61. Stráský), Laurinc, Žižka, Benát, Šíma - Svátek (81. Ondrášek). Trenér: Tobiáš.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud