26. října 2008 • 16:35

Chelsea doma padla

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Chelsea přišla po 86 zápasech o nejdelší neporazitelnost na domácím hřišti v historii Premier League! Ve šlágru 9. kola anglické ligy nestačila na Liverpool. Ten se díky vítězství 1:0 posunul do čela tabulky.



Liverpool tak jako jediný tým zůstává v letošním ročníku bez prohry.

O jedinou branku zápasu se již v 10. minutě postaral Xabi Alonso, který překonal brankáře Petra Čecha. Chelsea prohrála v lize poprvé od prosince 2007 a doma našla přemožitele poprvé od února 2004.

Liverpool těžil z povedeného vstupu do zápasu. V 10. minutě se zpoza vápna opřel do míče Xabi Alonso, trefil stínujícího Bosingwu, od kterého se míč odrazil za padajícího Čecha. Poté se hosté ještě více soustředili na pozornou obranu a podnikali nebezpečné brejky do otevřené defenzivy Chelsea.

Po jednom z nich kopal přímý kop znovu Xabi Alonso a překvapený Čech jen očima tlačil míč na tyč. Pak si vytvořila šanci i Chelsea, které chybělo několik zraněných hráčů, ale Ashley Cole po hlavičce mladíka Di Santa v jasné šanci branku netrefil.

Nejbližší soupeř pražské Slavie ve skupině Poháru UEFA Aston Villa si snadno poradila s Wiganem. Výhru 3:0 načal proměněnou penaltou kapitán Barry, který si však krátce po změně stran poranil pravý kotník a ze zápasu odstoupil.

Jeho náhradník Carew zvýšil již na 3:0, když předtím připravil branku pro kolegu z útoku Agbonlahora. V poslední minutě stvrdil výhru střídající Sidwell.

Aston Villa, která se v Edenu představí 6. listopadu, nastoupila v sestavě: Friedel - L. Young (78. Davies), Laursen, Cuellar, Shorey - Reo-Coker, Petrov (84. Sidwell), Barry (54. Carew) - Milner, Agbonlahor, A. Young.

Velká radost zavládla v Londýně, kde trápící se Tottenham slavil první výhru v sezoně. Tým, který prožíval nejhorší start do ligy v historii, si po odvolání trenéra Juandeho Ramose poradil s Boltonem. O branky se při výhře 2:0 postarali ruský útočník Pavljučenko, který skóroval poprvé v anglické lize, a z penalty Bent.

Vítězství svých nových svěřenců již sledoval i nový trenér Harry Redknapp, který však po dnešním jmenování ještě nezasahoval do taktiky.

Nejdražší hráč v historii Premier League Brazilec Robinho zařídil třemi góly Manchesteru City vítězství nad Stoke.

Arsenal dlouho marně dobýval obranu West Hamu, nakonec však vyhrál 2:0. Zachránil ho střídající Adebayor: nejprve si jeho střelu srazil do vlastní sítě Faubert, v samém závěru pak Adebayor po brejku obešel i gólmana a zvýšil střelou do prázdné branky.

Výsledky - 9. kolo:
Chelsea - Liverpool 0:1 (10. Xabi Alonso), Manchester City - Stoke 3:0 (14., 47. a 72. Robinho), Tottenham - Bolton 2:0 (17. Pavljučenko, 76. Bent z pen.), Wigan - Aston Villa 0:4 (22. Barry z pen., 57. Agbonlahor, 62. Carew, 90. Sidwell), West Ham United - Arsenal 0:2 (75. vlastní Faubert, 90.+1 Adebayor),
Portsmouth - Fulham 1:1 (61. Crouch - 87. Dempsey)

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud