25. října 2008 • 18:52

Probuzení Sparty odnesla Příbram

Autor: Pavel Mašlaň
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta Praha porazila na svém hřišti FK Příbram 3:0 a připsala si cenné tři body do prvoligové tabulky. O výhře rozhodla dvěma góly již v prvním poločase.



Běžela 30. minuta zápasu. Jednu z mnoha nepřesných přihrávek Letenských zachytil De Oliveira a sám běžel na bránu. Voříšek jej stáhl, ale naštěstí pro něj i pro celou Spartu viděl jen žlutou kartu.

Hlasy trenérů
Jozef Chovanec (Sparta): "Nebylo to vůbec jednoduché utkání a zdaleka ne všechno vycházelo ideálně. Byl to spíše bojovný zápas, v němž hosté potvrdili pověst kvalitního mužstva. O naší výhře rozhodlo, že jsme donutili soupeře udělat chyby,"

Massimo Morales (Příbram): "Začali jsme dobře, ale abychom na Letné uspěli, museli bychom se vyvarovat chyb, což se dnes nestalo. Rozhodující byl druhý gól před poločasem, pak už bylo o vítězi víceméně rozhodnuto,"

Do toho okamžiku byste na hráčích v rudém nepoznali žádný posun k lepšímu. Sudí Královec jim ale podruhé podal pomocnou ruku. Již dříve totiž odpískal diskutabilní zákrok Plašila na Zemana, jenž se odehrál v pokutovém území.

Penaltu bezpečně proměnil Kisel. Příbram ale mohla okamžitě odpovědět, ale hlavičkující Plašil v tutovce svou chybu neodčinil.

Příbram nebránila v deseti lidech, jak se možná očekávalo, naopak po získaném vedení se zatáhl sparťan Kulič.

VIDEO: Spadli jsme na dno, řekl Berger

S přibývajícími minutami získávala Sparta přeci jen pevnější půdu pod nohama. Pěknou akcí po pravé straně se prezentoval Kúdela. Jeho centr byl odvrácen jen na roh. A právě z něj udeřilo podruhé. Na zkrácený centr Zemana si v 43. minutě naběhl Kladrubský a zcela neatakován překonal bezmocného Slavíka.

Trenér Sparty Josef Chovanec se raduje z gólu svých svěřenců.
Trenér Sparty Josef Chovanec se raduje z gólu svých svěřenců.

Po změně stran se hrálo takřka výhradně na polovině hostů. Sparta, uklidněná dvoubrankovým vedením, se pouštěla do kombinačních akcí určitě častěji, než tomu bylo v posledních týdnech zvykem. Z Letenských definitivně spadla deka, hráči si očividně více dovolili.

Utkání jsme sledovali ONLINE>>>

Herní převahu vyjádřila i brankově. Kisel obešel Slavíka a jeho přihrávku před opuštěnou branku v poklidu zužitkoval Vacek.

Po několika minutovém intermezzu, kdy se více bojovalo než hrálo, se projevil i navrátilec Berger, který perfektní přihrávkou našel Slepičku. Ten ale ve vyložené pozici nechal vyniknout Slavíka.

Sparta nakonec po delší době udržela čisté konto a zaslouženě si došla pro vítězství s tříbodovou příchutí.

Sparta Praha - 1. FK Příbram 3:0 (2:0)
Branky: 24. Kisel z pen., 44. Kladrubský, 56. Vacek. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Teuber. ŽK: Voříšek, Slepička, Kúdela (všichni Sparta). Diváci: 5824.

Sestavy:
Sparta:
Blažek - Kúdela, Voříšek, Hušek, Krob - Kladrubský - Kulič (69. Holenda), Vacek, Kisel (57. Berger), Zeman (86. Kadlec) - Slepička. Trenér: Chovanec.
Příbram: Slavík - Plašil, Müller, Nohýnek, Pleško - Klesa, Costa (46. Borek), Tarczal, Mišun (64. Tomašák) - Huňa, De Oliveira (75. M. Štochl). Trenér: Morales.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud