25. října 2008 • 15:30

Slavia vs. Boleslav: Všechno, jen ne nuda

Autor: Marek Bílek
TOP VIDEA
Kairinenova ruka? Penalta v pořádku. Olomoucký gól nepadl z ofsajdu, říká KR
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakmile na sebe narazí Mladá Boleslav se Slavií, většinou se dějí zajímavé věci. Nejen po fotbalové stránce, kdy většinou duely patří k těm nejlepším, co liga nabídne.



Stávají se však i jiné kuriózní situace. Čím se zapíše do historie pondělní dohrávka?

Co se přesně dělo v minulosti při těchto zápasech? Podezření z vypuštěného utkání, obvinění z úmyslného zranění, skandování, které uráželo rivala ze Sparty. Prostě všechno možné, jenom ne nuda.

ČTĚTE TAKÉ:

Kouč Jarolím: Jsme lepší než loni

Tohle bude trhák!

Tavares a Sylvestre: Po bitvě dort!

Tak například poslední vzájemný duel. Slavia v něm v předposledním kole minulé sezony lehce zvítězila na hřišti Středočechů 2:0 a prakticky si tím zajistila s předstihem titul. V posledním utkání ročníku jí totiž pak stačila na domácím hřišti pouze remíza s Jabloncem.

To, že Slavia zvítězila v Mladé Boleslavi, samo o sobě tak zarážející nebylo. Ale ten způsob, jakým se ke třem bodům dostala... Slušně řečeno: velmi snadno. Už dopředu se přitom o utkání spekulovalo, že Mladá Boleslav nehodlá hostům situaci nijak výrazně komplikovat.

„Nepodařilo se nám ty řeči vyvrátit. Bohužel. Ale svědomí máme čisté,“ dušoval se za všechny tehdejší kapitán Mladé Boleslavi František Ševinský.

Jeho tým předchozích pět duelů v nejvyšší soutěži vyhrál. „Slavia byla agresivní, nevím, jestli nás ty naše předchozí výsledky příliš neuspokojily,“ pokračoval Ševinský. Nikdo nikomu nic nedokázal, zůstalo jen u spekulací.

Ale stín podezření a pochybností jen tak nezmizel. Jiný příběh se stal na jaře roku 2007. Tehdy Slavia bojovala také o titul, ale v utkání s Mladou Boleslaví ztratila body po remíze 1:1. Navíc přišla o mladíka Suchého, jenž skončil po souboji s Peckou se zlomenou jařmovou kostí v nemocnici.

„Bylo jasné, že u míče budu dřív, ale Pecka do toho vletěl naprosto zbytečně. To mu budu těžko odpouštět,“ uvedl tenkrát Marek Suchý po operaci. „Hned po souboji jsem věděl, že je zle.“

Suchý se tenkrát domníval, že ho úraz připraví o letní světový šampionát do dvaceti let. Ovšem mladý hráč se rychle uzdravil a na stříbrném turnaji v Kanadě nechyběl.

A do třetice pikantnost ze souboje mezi Mladou Boleslaví a Slavií. Na podzim roku 2006 pražský klub získal všechny tři body na hřišti Středočechů. O pár dnů později se objevily na internetu záběry, jak hráči Slavie Vlček, Dosoudil a Fořt slaví se svými fanoušky vítězství pokřikem: „Smrt Spartě!“

Celou událost potom řešila disciplinární komise ČMFS. Ta rozhodla, že se hráči i klub mají Spartě písemně omluvit. „Vím, že v tom žádný úmysl nebyl, nechtěli jsme nikoho urazit a jsem rád, že to ostatní také tak vzali,“ prohlásil po verdiktu disciplinární komise Stanislav Vlček.

Zpět do současnosti. Nyní se Mladá Boleslav utká se Slavií v pondělí ve šlágru kola. Půjde o utkání druhého týmu s lídrem soutěže. Stane se zase něco nezapomenutelného?

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud