25. října 2008 • 13:27

Fragomeni jako Rocky, píše se v Itálii

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Boxer Giacobbe Fragomeni porazil Rudolfa Kraje v boji o titul profesionálního mistra světa v polotěžké váze hlavně díky rozpaky budícímu verdiktu sudího. Ve své vlasti si i tak vysloužil si oslavné ódy.



"Mistr jako Rocky. Ať už Rocky Marciano, mlátička, která šla stále vpřed, nebo Rocky Graziano, který bojoval v životě i v ringu. Giacobbe Fragomeni ztělesňuje obě tyto postavy, měl však menší boxerskou odvahu," napsal deník Il Giornale k pátečnímu duelu.

"Včera večer se dosáhl v 39 letech toho nejkrásnějšího ve svém životě. Stal se milánským mistrem světa v Miláně, jako dosud nikdo, což je další důvod, aby vstoupil do historie," konstatoval Il Giornale k zápasu, který by přerušen v osmém kole kvůli Fragomeniho roztrženému obočí.

Kraj nakonec po boji prohrál na body!  čtěte zde›››

Podle italských médií zavinil jeho zranění Krajův neregulérní úder.
"Fragomeni předvedl své kvality, rány, odvahu a odhodlanost sedmkrát," napsal Il Giornale.

"Sen se stal realitou," uvedl Kata Web Sport. "V 39 letech přišel nejkrásnější okamžik jeho kariéry a možná i života, absolutní vrchol," dodal.

Kraj: Prachy řeším až po zápase  čtěte zde ›››

Vzhledem k Fragomeniho věku mu nelze předvídat skvělou budoucnost, napsal Il Tempo, ale je třeba mu složit poklonu za způsob, jakým se dokázal na toto utkání připravit a jak dokázal využít příležitosti, která se mu naskytla. "Nikdy není pozdě," uvedl list.

Články odjinud


Články odjinud