Richard Šíma
24. října 2008 • 18:35

Ordoš zničil Liberec

TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Premiérové dva góly Michala Ordoše v dresu Olomouce rozhodly o tom, že Sigma udržela domácí neporazitelnost a zdolala Liberec 2:1. Severočeši budou mít v úterý šanci na reparát.



Oba soupeři se totiž na Hané střetnou za čtyři dny ještě jednou – v osmifinále Poháru ČMFS.

„Byl to zápas, který se dal rozdělit do tří částí,“ pravil po utkání liberecký trenér Ladislav Škorpil. Tvářil se zasmušile. „V té první hrála Sigma velice dobře, zatímco nám trvalo, než jsme se dostali do hry,“ konstatoval Škorpil.

Ohlasy po utkání
Zdeněk Psotka (Olomouc)
"Chtěli jsme hrát hodně aktivně a jednoduše pomocí dlouhé přihrávky, abychom překonali střední pásmo hřiště, kde má Liberec výborné bránění."

Ladislav Škorpil (Liberec)
"Mohli a měli jsme vyrovnat. Některé pozice, hlavně ta Blažkova, byla velice výhodná."

Olomouc skutečně začala aktivněji a brzy se dostala do vedení. Čemuž ovšem předcházel zajímavý moment. Hanáci měli zahrávat roh, jenže ještě předtím se trenér Škorpil rozhodl stáhnout ze hry zraněného Janů.

Místo něj vběhl na trávník Polák. Ještě než dosprintoval do své šestnáctky, Sigma roh rozehrála a právě z místa, které by Polák strážil, kdyby to býval stihl, dal Ordoš první gól. Ukončil tak Hauzrovu neprůstřelnost, která trvala 301 minutu.

„Je pravda, to střídání bylo z naší strany netradiční. Nedělá se to, když má soupeř roh. Janů byl ale zraněný, navíc jsme měnili menšího hráče za většího. Kdybych byl věděl, že to tak dopadne, počkal bych,“ pověděl liberecký trenér.

Pak se ovšem zápas, přesně dle Škorpilova hodnocení, dostal do své druhé fáze. „V té jsme hru vyrovnali, jenže gól jsme nedali my, ale domácí,“ konstatoval zklamaně. Ještě před přestávkou totiž mohl vyrovnat hlavou Bílek, ovšem Drobisz na čáře reflexivně zasáhl.

„To nás hodně podržel,“ pochválil svého gólmana olomoucký trenér Zdeněk Psotka. Naopak nová série neprůstřelnosti libereckého gólmana Hauzra trvala jen 43 minut. Na Heidenreichův centr po hodině hry totiž vyskočil znovu olomoucký Ordoš a s jeho nekompromisní hlavičkou nemohl brankář Liberce udělat naprosto nic.

„No a pak přišla třetí fáze zápasu,“ uvedl to, co se na hřišti dělo v poslední dvacetiminutovce, Škorpil. A jeho olomoucký protějšek Psotka mu přizvukoval. „To jsme byli rádi, že jsme tři body nakonec uhájili,“ konstatoval olomoucký kouč s úlevou.

Liberecký tlak sílil a počet střel na Drobiszovu branku začal narůstat. „Zmobilizovali jsme síly, snížili jsme a mohli jsme i vyrovnat. Měli jsme dost šancí, zejména ta Blažkova pozice, v níž se ocitl, bylo gólová,“ pronesl rozvážným tónem Škorpil.

Blažek se dostal do šance v 74. minutě. Uvolnil se, už už se zdálo, že ani Drobisz nebude schopen proti jeho střele zasáhnout, ale ten to na poslední chvíli zvládl.

Načež přece jen přišlo liberecké snížení. Gebre Selassie odcentroval, míč proplul olomouckou šestnáctkou až k Dočkalovi, který prudkou střelou oživil liberecké naděje. Poslední možnost vyrovnat měl Košťál, hlavou hlavičkoval zblízka prudce, ale nad.

 

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud