23. října 2008 • 12:23

Do Brna se chystá elita

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Rekordní počet 80 vozů se představí na startu sobotního šestihodinového vytrvalostního závodu Epilog, kterým se uzavře domácí šampionát i letošní sezona na Masarykově okruhu.



Startovní listina slibuje zajímavou podívanou, neboť v ní je celá česká jezdecká špička i zahraniční hvězdy. Diváci mají vstup i parkování zdarma a mohou využít také bezplatnou autobusovou dopravu z centra Brna.

Nejnapínavější souboj Epilogu o absolutní prvenství se rýsuje mezi vozy v úpravě DTM, kterými budou mercedesy týmu Charouz a audi z Bohemia týmu. Za volanty mercedesů se budou střídat Tomáš Enge, Jarek Janiš, Antonín Charouz, Stefan Mücke a Adam Lacko.

Posádku audi, která obhajuje loňské prvenství, tvoří Milan Maděryč společně s Thedem Björkem, Tomášem Kostkou a Josefem Králem. Konkurovat jim v boji o prvenství bude vůz Maserati se zahraniční posádkou Maurice Basso, Peter Kutemann, Antoine Gosse.

Zajímavou jezdeckou trojici vytvoří i bratři Hajduškové s norským jezdcem rallye Johnem Hauglandem, kteří se budou střídat za volantem vozu Tatra Ecorra V8 Sport. Na start šestihodinového závodu se postaví také dva vozy Aston Martin Vantage N24, Corvetta a vůz Pagani Zonda.

Průběžné pořadí po třech hodinách rozhodne o titulu mistra republiky ve vytrvalostních závodech. Třídu nad 3500 ccm zatím vedou se shodným počtem 38 bodů Charouz, Enge a Mücke. Jejich největší soupeři Maděryč a Kostka za nimi ale zaostávají o pouhé čtyři body.

Do bojů o prvenství chce promluvit i Robert Šenkýř, jenž už získal titul ve třídě do 3500 ccm. Jeho stáj nasadí do Epilogu dva vozy BMW M3. Jeden z nich povede Šenkýř po dvou letech opět společně s Michalem Dolákem.

"Připraveni jsme dobře po všech stránkách. Doufám tedy, že budeme mít i potřebnou dávku štěstí. Během šesti hodin a při takovém počtu aut se totiž může stát cokoliv," řekl Šenkýř.

Ve třídě do 2000 ccm si už zajistili před měsícem titul mistrů republiky Vladimír Hladík se Zdeňkem Dudou s vozem Renault Clio. Tato posádka se ale ještě chystá vylepšit svoje pořadí v šampionátu v soutěži týmů, kde je zatím na třetím místě.

V pátek jsou na programu od 17:15 tři bloky kvalifikačních tréninků. Sobotní šestihodinový závod odstartuje ve 14:00.

Články odjinud


Články odjinud