Hynek Preisler
23. října 2008 • 11:50

Petržela se léčí z gamblerství

TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Trenér Vlastimil Petržela se léčí z gamblerství. Koncem srpna se rozhodl vyhledat odbornou pomoc, v péči lékařů bude až do konce roku. Potvrdila to jeho bývalá manželka Zuzana Kratochvílová.



Trenér Vlastimil Petržela se léčí z gamblerství. Koncem srpna se rozhodl vyhledat odbornou pomoc, v péči lékařů bude až do konce roku. Potvrdila to jeho bývalá manželka Zuzana Kratochvílová. Zprávy o sebevražedném pokusu a milionových dluzích, které se objevily v tisku, však rázně popírá.

O Petrželově slabosti pro hazard se mluvilo hodně dlouho, ještě před jeho odchodem do ruského Petrohradu v roce 2003. Tam se vášeň postupně přeměnila v silnou závislost, které se nezbavil.

„Padá se do toho pomalu, že o tom člověk ani neví. Ale pokud člověk není idiot, jednou mu to dojde. I Vlasta pochopil, že tudy cesta nevede, a rozhodl se vyhledat odbornou pomoc,“ přiznala jeho bývalá manželka Zuzana Kratochvílová.

Vlastimil Petržela se odmlčel na konci srpna. Mimo jiné přestal přispívat do deníku Sport, kde pravidelně každou sobotu hodnotil uplynulý týden ve fotbale. V současné době je v péči lékařů, kde by měl zůstat do konce roku.

„Důležité je, že se sám rozhodl se závislostí skoncovat. Já jsem ho v minulosti samozřejmě tlačila, aby s tím přestal, ale pokud člověk nechce sám, tak to nemá význam. Ten impuls vzešel od něj, pochopil, že někde je nějaká hranice,“ řekla bývalá manželka. Ale přiznala, že podle ní by ještě několik let stejným způsobem žít klidně mohl.

„Zkrátka si vybral cestu, která je ostatním lidem nejasná. Jenže pochopil, že ubližuje nejen svému jménu, ale i rodině. K fotbalu má blízko a chce se k němu ještě vrátit. Proto se vše rozhodl vyřešit. Je odhodlaný a vypadá lépe a lépe,“ řekla. Ani v těžkých chvílích nepřestal fotbal sledovat. Naposledy ho prý rozčílil výkon naší reprezentace.

Kratochvílová se sice kvůli poměru Petržely s milenkou rozvedla, stále je však s bývalým manželem v úzkém kontaktu. „To všechno ale byl následek toho, do jakého maléru se dostal,“ dodává.

A rezolutně popírá zprávy o tom, že by se Vlastimil Petržela pokusil o sebevraždu či měl desetimilionové dluhy.

„Přijde mi to jako sprosťárna. Sebevražda? To je nesmysl. Že jsme prodali barák, abychom mohli splácet dluhy? Nesmysl,“ řekla Kratochvílová s tím, že dům opravdu prodala, ale jen proto, že se s Petrželou chystala do Ázerbájdžánu, kde měl převzít místní reprezentační tým.

„Nikdo by se nám o něj a zahradu nemohl starat, proto jsme si místo toho pořídili byt,“ vysvětlila. Rovněž popírá, že by zanechala své práce.

Pětapadesátiletý Vlatimil Petržela v minulosti dovedl mezi ligovou elitu Slovan Liberec. Poté trénoval Spartu, Slavii, Bohemians či Olomouc. Velké jméno si udělal v Zenitu Petrohrad. V roce 2002 byl ve čtyřčlenném poli kandidátů na místo reprezentačního kouče.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud