21. října 2008 • 11:16

Drogba je simulant, tvrdí Mourinho

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

José Mourinho si opět "pustil pusu na špacír". Prostořeký kouč Interu Milán se tentokrát opřel do fotbalistů, kteří podle něj v soubojích s protihráči velmi ochotně padají k zemi, aby si vymodlili penaltu.



Mezi největší simulanty pětačtyřicetiletý Portugalec zahrnul i svého někdejšího svěřence z Chelsea útočníka Didiera Drogbu.

"Už nejsem v Chelsea, takže její hráče nemusím bránit. Proto si myslím, že je správné o Drogbovi říct, že je simulant," řekl Mourinho.

"Cristiano Ronaldo, Fernando Torres a Robin van Persie jsou další hráči, kteří za posledních pár dokázali nasimulovat spoustu penalt," dodal.

Didier DrogbaFoto ČTK

Mourinho také uvedl, že fotbalisty k simulování častou vedou trenéři. "Zatímco v Anglii učí trenéři malé kluky hrát fotbal, v Itálii, Španělsku a Portugalsku je od začátku učí, jak vyhrát zápas," prohlásil.

Bývalý kouč Porta a Chelsea sice simulování odsuzuje, ale současně chápe, že pokud hráč po nedovoleném zákroku nespadne, rozhodčí faul často neodpíská.

"Simulanty nesnáším, ale vůbec se mi nelíbí, když hráče někdo ve vápně okopává a on se to snaží ustát," uvedl.

"Když hráč nespadne, rozhodčí pískne faul opravdu, ale opravdu jen velmi zřídka. Proto hráčům říkám, aby nebyli naivní, ale aby současně hráli férově," přidal.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud