13. října 2008 • 11:33

Rosický: zase další potíže

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co je Tomáši Rosickému? To teď nikdo nedokáže přesně říct. Jisté je jen jedno: záložník Arsenalu byl v pátek večer hospitalizován v londýnské nemocnici kvůli nevolnosti a bolestem hlavy, které způsobily injekce do operovaného kolena.



Následné vyšetření prý odhalilo otok kostní dřeně. Jenže třeba lékař české reprezentace Jiří Fousek říká, že o takové diagnóze nikdy neslyšel.
Podkolenní šlacha. Tahle část těla Tomáše Rosického trápí od 26. ledna.

Tehdy naposledy hrál ostrý zápas. Od té doby jenom otázky, nejistota, operace a vynechané EURO. A pak znovu nejistota a prodlužování termínu návratu.

Zpráva, která v sobotu zaplavila anglické servery, hráči na dobré náladě nepřidala. „Tomáše Rosického postihly bolesti hlavy, které jsou patrně způsobeny injekcemi,“ stálo v ní. „Proto musel jít do nemocnice a zamířil na speciální terapii. Dokonce kvůli němu přivezli speciální injekce přímo od výrobce.“

Později se objevila nová informace, která zněla ještě o poznání hůře. „Vyšetření v nemocnici odhalilo, že se jedná o otok kostní dřeně,“ napsal server soccerway.com.

Kde je pravda, nikdo netuší. Klub mlčí, nevyjadřuje se ani samotný fotbalista. V tuto chvíli tedy není jasné ani to, zda stále je v nemocnici, nebo byl propuštěn. Informační blokáda Arsenalu je velmi pečlivá.

Chytřejší nejsou ani lékaři českého národního týmu. „Já vám můžu garantovat, že o tom nic nevíme,“ přiznal Petr Krejčí. „Ta informace je čerstvá. Rosa nám nevolal, takže o tom nevíme nic. A i kdybychom věděli, tak nemáme oprávnění o tom cokoli říkat. Můžeme si povídat, ale bude to jenom hospodský povídání,“ prohlásil.

Jeho kolega u reprezentace Jiří Fousek se pouze pozastavil nad zmíněnou diagnózou. „Já v medicíně pojem otok kostní dřeně neznám. Nevím, co si pod tím představit. Znám kostní modřinu nebo prosáknutí, krvácení kostní dřeně. To vídáme někdy při magnetické rezonanci u zraněných kolen. Je to poranění, které se nedá nijak léčit, v zásadě tam funguje pouze klid,“ vysvětlil primář ortopedie.

„To se stává většinou následkem úrazu. Rosa však rok netrénuje, nemá zátěž, neměl úraz, proč by se mu to najednou mělo udělat? Ale to je fakt spekulace, do toho se nebudeme pouštět,“ doplnil Krejčí.

Bližší informace nemá ani trenér Petr Rada. „Četl jsem to na internetu, nic víc k tomu říct nemůžu,“ řekl. Přitom před sobotním utkáním v Polsku s Rosickým hovořil, ovšem na téma hráčova zdravotního stavu nedošlo.

„Nemluvili jsme o tom. Ale já věřím, že po Vánocích bude zpátky.“
Období kolem Vánoc je termínem, o němž zkraje října hovořil i Arsene Wenger, kouč Arsenalu. „Když to půjde dobře, a já tomu věřím, mohl by v prosinci hrát,“ sdělil.

Pár dní nato se však v anglických médiích objevila informace, že v ohrožení je celý probíhající ročník. „V případě, že se Rosický nedá dohromady do konce roku, nebude s ním Wenger pro tuto sezonu počítat,“ stálo černé na bílém.

Občas prolétne na veřejnost i nejčernější varianta - ta, že Rosický bude muset ukončit kariéru.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud