Richard Šíma
12. října 2008 • 19:34

Třinec pálil z přesilovek

Autor: Richard Šíma, ČTK
TOP VIDEA
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
TOP góly Čechů v NHL: zaujal Pastrňákův nájezd i klička. Nečasova paráda
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři góly z přesilovek, z toho dva z dvojnásobných, pomohly Ocelářům k vítězství nad posledním Znojmem. Pět bodů si připsal na své konto domácí Jan Peterek.



Znojmo dokázalo vyrovnat z 0:3 na 3:3 a už se zdálo být blízko bodovému zisku. Jenže domácí dostali dvakrát za sebou šanci hrát přesně 41 sekund v pěti proti třem a dvakrát tuto možnost využili.

HLASY TRENÉRŮ
Jiří Juřík (Třinec): "Za stavu 3:0 mělo být utkání rozhodnuté. Nemůžeme být spokojeni s herním projevem, protože takový náskok jsme měli udržet. Můžeme být ale spokojeni s přesilovkama, které dneska rozhodly zápas."

Václav Baďouček (Znojmo): "Musíme mužstvo pochválit, že se ještě za stavu 0:3 dokázalo vzchopit a srovnat krok. Ve hře pět na pět jsme byli od druhé třetiny lepší. Když ale musíte utkání dohrávat ve třech, těžko se dá pomýšlet na úspěch. Hráčům to ale vytýkat nebudeme."
„Když vyrovnáte na 3:3 a zbytek zápasu dohráváte ve třech, těžko můžete uspět,“ lamentoval znojemský asistent Václav Baďouček po utkání.

Souhrn zápasů 14. kola extraligy >>>

„Jestli budu hráčům vyčítat neukázněnost? Ne, našim hráčům nebudu vyčítat nic,“ naznačil Baďouček, co si o třineckých dvojnásobných přesilovkách myslí.

Mnohem příjemněji bylo domácímu kapitánovi Janu Peterkovi. Dal gól a na další čtyři přihrál. „Jo, je to moc fajn, ale pamatuju si, že jsem kdysi uhrál v jednom zápase sedm bodů. Naše přesilovky? Rozhodčí viděl nedovolené zákroky, tak je pískal. Více k tomu nemám co říct,“ dodal Peterek.

Oceláři Třinec - Znojemští Orli 5:3 (2:0, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. D. Květoň (Peterek, Martynek), 14. D. Květoň (Peterek, Vosátko), 28. Peterek (Rangl), 56. Polanský (Peterek, Malec), 58. Vosátko (Peterek, Malec) - 29. Selingr (Rýgl), 33. Mojžíš, 51. Bičánek (Dopita). Rozhodčí: Hradil - Kalivoda, Pavlovič. Vyloučení: 4:8, navíc Bičánek 10 min. Využití: 4:0. Diváci: 2547.

Třinec: Čechmánek - Andersons, Výtisk, Rangl, Malec, Vosátko, Nikolov - Kanko, D. Moravec, Polák - D. Květoň, Peterek, Martynek - Melichárek, Polanský, Kováčik - Hašek, Hampl, Pavelek
Znojmo: Trvaj - Štach, Bičánek, Rýgl, Mojžíš, J. Mrázek, Chvátal, Švrček - Erat, Dopita, Selingr - M. Růžička, R. Procházka, Demel - J. Svoboda, Haman, Plášek - Kucharczyk, Meidl, Čachotský

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud