Zdeněk Janda
10. října 2008 • 20:43

Slavia měla lepší finiš

TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté pražské Slavie se díky výhře 4:1 nad posledním Znojmem vrátili do čela extraligy. Tým kouče Vladimíra Růžičky využil k ovládnutí první pozice po první čtvrtině soutěže zaváhání Vítkovic na ledě Třince.



Hokejová Slavia je zpátky na extraligovém vrcholu. Na první místo ji vyhouplo páteční vítězství nad posledním Znojmem, které se sice bilo ze všech sil, ale na rozjetého protivníka jednoduše nemělo. Obhájce titulu dokázal, že je v pohodě.

HLASY TRENÉRŮ
Jiří Kalous (Slavia):
"My jsme měli především v první třetině hodně brankových příležitostí, bohužel jsme ji prohráli. Pak se nám podařilo z protiútoku vyrovnat a ve třetí části nám pomohla aktivní hra v přesilovkách, které jsme po dlouhé době využili, a to rozhodlo utkání v náš prospěch."

Radim Rulík (Znojmo):
"Soupeř zaslouženě vyhrál, my jsme neměli dobrý vstup do zápasu, ale první třetinu vychytal Jirka Trvaj. Pak jsme se dostali do vedení, ale ve druhé třetině, kdy jsme se soupeřem srovnali krok, tak jsme inkasovali. Zápas pak rozhodla naše oslabení."

Nejlepším mužem Znojma byl už tradičně brankář Jiří Trvaj. Nebýt jeho, tým by se na dalekou cestu domů vydal s daleko větším debaklem. Cenu pro nejlepšího hokejistu týmu hostů si ale dlouho převzít nechtěl, své jméno, které hlasatel oznámil velmi potichu, neslyšel.

Takže si ji vzal až při cestě do kabin. Koukal do země, nebyl nadšený. Trudná znojemská bilance na hřištích soupeřů pokračuje – zatím mužstvo venku nezískalo ani bod!

„Měli jsme i zápasy, kdy jsme hráli dobře. Snad už vítězství rychle přijde a dodá nám na sebevědomí,“ věří obránce Radim Bičánek, prozatímní kapitán.

Hosté se úporně snažili bránit, nic neodflákli. Ale rychlejšího soupeře museli často zastavovat za cenu faulů, jejich trestná lavice byla neustále plná. Proto Slavia měla kupu přesilovek. Přitom v úvodu utkání se jí nedařily, jakožto vlastně i v předešlých zápasech...

Souhrn ze všech zápasů 13. kola čtěte zde ›››

Dvojnásobnou výhodu mužstvo nezvládlo ani ve středu proti Linköpingu. Ale tentokrát na sebe vzal při hře pět na tři zodpovědnost obránce Petr Kadlec, jenž se ve 43. minutě nerozpakoval a bombou od modré propálil Trvaje. Domácí se tak dostali do zlomového vedení 2:1.

„Nebyla to úplně povedená rána, ale Trvka ji neviděl. Předtím jsme dělali všechno naopak – když jsme měli, tak jsme nestříleli. A když jsme neměli, tak jsme stříleli,“ řekl k tomu klíčový zadák Kadlec.

Slavia hrála trpělivě. Moravského soka neustále tlačila, a i když prohrávala 0:1, nepanikařila. „Věřili jsme, že nám tam pak něco spadne,“ uvedl kanonýr David Hruška, jenž zvýšil na 3:1. V předešlém průběhu to přitom vypadalo, že ho postihlo střelecké trápení, několik jasných šancí zazdil. Až při přesilovce v 50. minutě se trefil.

Na hráčích kolem Beránka a spol. bylo znát, že i když to pro ně narozdíl od středeční bitvy v Lize mistrů s Linköpingem nebyl klíčový zápas, tak k němu přesto přistoupili zodpovědně. „Dopředu jsme si říkali, že nic nesmíme podcenit. Což se také nestalo, makali jsme naplno,“ dodal obránce Kadlec. „Neustále jsem je tlačili, nebláznili jsme a vydrželi jsme hrát naši hru.“

Slavia Praha - Znojemští Orli 4:1 (0:1, 1:0, 3:0)
Branky a nahrávky: 27. Drtina (P. Jelínek, Sklenář), 43. Kadlec (Bednář), 50. D. Hruška (Bednář, Beránek), 60. Sklenář (M. Čermák, P. Jelínek) - 15. Řípa (Meidl). Rozhodčí: R. Svoboda - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:0. Diváci: 3487.
Slavia: Furch - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Doležal - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Sklenář, P. Jelínek, M. Čermák. Trenéři: Růžička st a Kalous.
Znojmo: Trvaj - Štach, Bičánek, Rýgl, Mojžíš, Tesařík, Chvátal, Švrček - J. Svoboda, Erat, Selingr - M. Růžička, R. Procházka, Demel - Kucharczyk, Haman, Plášek - Čachotský, Meidl, Řípa. Trenéři: Rulík a Baďouček.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud