10. října 2008 • 20:20

Mladoboleslavský nováček uspěl v nájezdech

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve třináctém kole Karlovy Vary 4:3 na samostatné nájezdy. Ve vyrovnaném duelu Západočeši dvakrát dokázali zlikvidovat náskok domácích, ale nakonec získali jen bod.



V samostatných nájezdech rozhodl o výhře Středočechů Peter Barinka.

Úvodních deset minut se přeměnilo ve festival neproměněných šancích, když v těch nejvyloženějších neuspěli domácí Rod s Tomasem a hostující Skuhravý, který se dostal dokonce do dvou příležitostí.

HLASY TRENÉRŮ
Leo Gudas (Mladá Boleslav): "Povedl se nám nástup do zápasu, díky němuž jsme se dostali k přesilovkám a ty jsme následně dokázali využít. Třetí třetina byla taková nahoru dolu a znovu jsme inkasovali vyrovnávací branku. Nakonec jsme rádi za výhru na nájezdy."

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Utkání rozhodly přesilovky, v nichž dal soupeř dva góly. V závěru jsme promíchali sestavu, jenže v závěrečných nájezdech se nám bohužel nepovedl ani jeden nájezd."

Ve druhé desetiminutovce se už ale střelci činili. Skóre otevřel ve 13. minutě domácí Čech, jenž dostal ideální přihrávku před prázdnou bránu a zblízka se nemýlil.

Jen o tři minuty později Boleslavští zvýšili svůj náskok. Volný Benda měl při přesilovce před Mensatorem dostatek prostoru a přesnou střelou ho prostřelil. Rovněž v početní převaze se prosadili i hosté. Dvě minuty před přestávkou potrestal Marušákův faul pohotový Kristek.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Západočeši a výsledkem bylo vyrovnání Procházky ve 24. minutě. Domácí se ale hodně zlobili, boleslavský bek Brňák ležel v ten moment na ledě s krvavým šrámem.

Na další vzruch si museli diváci počkat do 34. minuty, kdy při vyloučení Bílka z bezprostřední blízkosti vrátil vedení na stranu extraligového nováčka obránce Kočí.

Souhrn ze všech zápasů 13. kola čtěte zde ›››

Boleslavské vstřelená branka povzbudila a hned po minutě se dostali do další šance. Mezi kruhy nebezpečně tečoval puk Čech a kotouč jen těsně minul Mensatorovu pravou tyč.

Závěr druhé dvacetiminutovky zkomplikoval domácím Marušák, jenž už podruhé usedl na trestnou lavici, ale vyloženější šanci si Energie nevypracovala.

Také úvod třetího dějství lépe vyšel svěřencům Josefa Palečka. Hned po pauze vystrašil Cháberu z ostrého úhlu Kristek, ale hosté na to nedokázali navázat a v dalších minutách hrozili spíše Boleslavští.

Volný Boháč však ve třech příležitostech ani jednou neskóroval. Nejprve ve 43. minutě z mezikruží trefil připravený Mensatorův beton, o sedm minut později ještě z větší blízkosti pálil do ramene karlovarského strážce svatyně a ve stejné akci ještě z otočky netrefil poloprázdnou bránu.

Po nevyužitých šancích domácích přišel zákonitě trest. Povedenou Dubnovu střelu z pravého kruhu v 55. minutě vyrazil Chábera ke Kristkovi, který vyrovnal na 3:3.

Zmražení domácí v závěru pokulhávali za soupeřem, ale zápas nakonec dospěl přes prodloužení až k nájezdům. V nich se jako jediný trefil ve třetí sérii Peter Barinka.

BK Mladá Boleslav - Energie Karlovy Vary 4:3 po sam. nájezdech (2:1, 1:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. M. Čech (Benda, Brňák), 16. Benda (Brňák, Tomas), 34. Kočí (R. Král, Sýkora), rozhodující nájezd P. Barinka -
19. Kristek (Milan Procházka), 24. Milan Procházka (Duben), 55. Kristek (Melenovský, Dobroň). Rozhodčí: J. Kubeš - Bádal, Bejček. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 3980.
Mladá Boleslav: Chábera - Marušák, Kočí, Posmyk, Brňák, Bauer, Holub, Schnabel - Gajovský, R. Král, Handlovský - Tomas, Sýkora, Benda - Nouza, Rod, Eiselt - P. Barinka, M. Čech, Boháč - V. Kubeš. Trenéři: Šejba a Gudas.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Jiří Hanzlík, Dobroň, Duben, Grof, Řezníček, Prošek, Mudroch - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Melenovský, Kristek, Milan Procházka - Bílek, Skladaný, Hluchý - Zucker, Dej, Zaťovič. Trenéři: Paleček, Antonik a Kněžický.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud