10. října 2008 • 19:58

Litvínov rozhodl v přesilových hrách

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna prohráli zápase 13. kola extraligy s Litvínovem 1:2 v prodloužení. Obě branky padly v početní převaze a je pod ně podepsaný Robert Reichel.



Hosté potvrdili, že se jim v této sezoně na kluzištích soupeřů vcelku daří. Venku získali již jedenáct bodů, počtvrté poté zvládli boj v nastavení. Tentokráte o jejich úspěchu rozhodl Jiří Šlégr.

HLASY TRENÉRŮ
Petr Kasík (Kladno):
"Podali jsme dobrý výkon, ale bohužel jsme ztroskotali na výborném gólmanu Hüblovi. Chtěli jsme získat vítězství, bohužel máme jenom jeden bod."
Petr Rosol (Litvínov):
"Jsem velice rád, že jsme zlepšili hlavně defenzivu. Pochopitelně byla podepřená výborným Hüblem a musím uznat, že v závěru jsme byli šťastnější."

V kladenské brance se po šestizápasové pauze objevil Kopřiva a poprvé v sestavě nastoupil Vladimír Kameš, syn mistra světa z roku 1985, který jinak působí v prvoligovém Berouně.

Středočeši začali velice aktivně a snadno se dostávali před branku Hübla. Příležitosti Diviše, Bělohlava a Horny dokonce dvakrát však dokázal zlikvidovat výborný hostující gólman. Litvínov se postupem doby dostal z obležení, ale prakticky neohrozil domácí branku.

Ve stejném trendu jako úvodní část začalo i druhé představení po návratu z kabin. Obrovské šance neproměnili Kalla a znovu Horna. A když se ve 34. minutě pěkně uvolnil Patera, příklepem sice překonal Hübla, ale radost mu překazila levá tyč.

Souhrn ze všech zápasů 13. kola čtěte zde ›››

A tak znovu došlo na otřepané heslo nedáš - dostaneš. Při pobytu Tenkráta na trestné lavici vystřelil od modré obránce Kubát a jeho střela si přímo našla pravý horní roh Kopřivovy branky.

Třetí třetina nabídla velice rychlé vyrovnání. Obránce Hájek si zpoza branka nabruslil před strážce hostující svatyně a střela bekhendem překvapivě skončila za Hüblovými zády. Od tohoto okamžiku se oba týmy snažily zvrátit zápas ve svůj prospěch.

Všem však zatrnulo ve 45. minutě, kdy litvínovského Skuhrovce po pádu na led nechtěně trefil některý z hráčů bruslí do zápěstí a led se zalil krví. V závěru měly více příležitostí hosté, ale pokusy Černého a Viktora Hübla zlikvidoval pozorný kladenský gólman.

Prodloužení nejdříve nabídlo příležitosti Procházkovi, respektive Jánskému, ale z dvoubodového zisku se nakonec radovali hosté. V přesilovce rozhodl Šlégr.

Geus Okna Kladno - Litvínov 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 42. Hájek (Patera) - 39. Kubát (Reichel, Lukeš), 65. Šlégr (Reichel). Rozhodčí: Hradil - Křivský, Guth. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. Diváci: 3137.
Kladno: Kopřiva - Nádašdi, Hájek, Pavlas, D. Růžička, Kameš, Hořava - Diviš, Patera, Martin Procházka - Tenkrát, Frolík, Tomajko - Horna, Kalla, Bělohlav - Eberle, Čurilla, Kuchler. Trenéři: Müller a Kasík.
Litvínov: J. Hübl ml. - Šlégr, Kubát, Kroupa, Švarný, Walter, Skuhrovec, Punčochář, Poživil - Jánský, Reichel, Lukeš - Kubinčák, V. Hübl, Jenáček - J. Černý, Branda, Trávníček - Rindoš, Heinisch, Bahenský. Trenéři: J. Hübl st. a Rosol.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Finále
Články odjinud


Články odjinud