Miroslav Horák
9. října 2008 • 19:40

Pardubice přestřílely Plzeň 8:5

Autor: Miroslav Horák, ČTK
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hektické, emotivní, ale nejen to. Také efektní a atraktivní. Žádné pasivní vyčkávání, ale ofenzivní smršť, která přítomné obecenstvo bavila.



Střelecká válka mezi Pardubicemi a Plzní si zaloužila vysoké známky, hokej to byl přitažlivý. Gólový průtok děravými obranami lépe uřídila Sýkorova parta a slaví velké vítězství.

Hlasy trenérů
Jiří Seidl (Pardubice): "Děkuji celému týmu za tři body. Třikrát jsme dokázali dotáhnout náskok soupeře, což bylo důležité.

Gól naší třetí lajny na začátku třetí třetiny v přesilovce pět na čtyři byl uklidňující a už jsme si to nenechali vzít. Nevím, jestli mužstva tak dobře hrála přesilovky a útočila, nebo jestli všichni tak špatně bránili."

Pavel Hynek (Plzeň): "Utkání se mi nehodnotí lehce. Dobře jsme ho rozehráli. Třikrát jsme v zápase vedli, ale vlastní nedisciplinovaností jsme se vždy o vedení připravili.

Nechali jsme si to otočit na 3:4 a pak už jsme to jen tlačili do kopce. Bohužel jsem dneska propadli jako mužstvo v obranné fázi.

U Romana Málka domácí doktor Honza Vanáč říkal, že jde o otřes mozku. Jak je to vážný, jestli je lehký, nebo těžký, nedokážu říct. To střídání brankářů byl důležitý okamžik."

Pardubice položily Plzeň osmi góly, k takové hrůze se Západočeši dopracovali poprvé v sezoně. A mají o čem přemýšlet, protože zatímco doma soupeře válcují, venku jim hra evidentně chřadne!

„V defenzivě a disciplíně jsme totálně propadli,“ stěžoval si Tomáš Vlasák, autor dvou tref. Jenže včera ani pět přesných zacílení nestačilo. „Na tolik gólů se mělo vyhrávat,“ klopil zrak Vlasák.

Mizernou prostřední třetinou si hosté podepsali verdikt – setnutí hlavy. „Úplně nepochopitelně jsme dostali pět gólů, což je strašný,“ kroutil hlavou naštvaný kanonýr.

Plzeň jako hostující soubor potřetí vřadě padla, celkově počtvrté. Pokud míní zůstat v elitní trojce extraligy, musí válet i mimo svoje území. Jinak to s rozvinutými ambicemi bude zlé. „Určitě. Doma nebudeme donekonečně vyhrávat. Jednou někdo přijede a vybrejkuje nás. My musíme začít vozit body z venku. Ale to s osmi inkasovanými góly asi nepůjde,“ rýpnul si Vlasák do vlastních řad.

A to jen chvíli poté, co se kabinou snesla bouřka ostrých a hlasitých slov kouč Pavla Hynka.

Tu jako jediný možná vůbec nevnímal Roman Málek. Z šatny odcházel bledý jako čerstvě natřená stěna. Důvod? Tvrdíkova gólová akce z 28. minuty. Bravurní blafák nešťastně dobrzdil ranou kolenem do Málkovy hlavy. Ta se nepříjemně zaklonila a vzápětí padlo k ledu celé Málkovo tělo.

Souhrn 13. kola najdete zde>>>

Brankář na krátkou chvíli ztratil paměť, s cizí pomocí se odbelhal do kabiny, tam odpočíval a poté cestou k autobusu se snažil rozpomenout, kde se to zrovna nachází. „Vidím něčí nohu, koleno a pak už nic. Ani nevím, že z toho padl gól,“ popisoval otřesený Málek. „Ze zápasu se mi vabvuje jenom první třetina. Jak mi teď je? Moc dobře ne,“ pravil Málek tichým hlasem.

To v pardubické kabině nešeptal nikdo. Nebyl důvod. Moeller se působivě rozjel, po šestigólové demolici Litvínova zničil ještě lepšího soka.

Aby hodnocení bylo spravedlivé, nebýt Málkova úrazu, domácí by měli mnohem větší potíže. Nástup studeného Altrichtera jim k bodům hodně pomohl. Plzeňští se totiž na svého nového strážce tak trochu vykašlali a nepomohli mu. „Těm gólů jsme mohli dávnoi předejít vyhozením puků ven. Jenže my si chtěli zahrát hokej,“ shrnul to Altrichter trefně.

Moeller Pardubice - Lasselsberger Plzeň 8:5 (1:2, 5:3, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Starý (Koukal, Kolář I), 22. Koukal (Kolář I, Starý), 28. Tvrdík (Pivko, Divíšek), 29. Pivko (Štrbák, Divíšek), 34. Divíšek (Štrbák, Pivko), 35. Cetkovský (Pucher), 42. Starý (Kolář I, Koukal), 59. Somík (Cetkovský, Čáslava) - 6. Matějovský (Důras, Vampola), 13. Vlasák (S. Hudec), 26. Fabuš (Kracík), 37. Vlasák z trestného střílení, 38. Vampola (Důras, M. Straka). Rozhodčí: Šindler - Kalivoda, Pavlovič. Vyloučení: 8:10. Využití: 3:3. Diváci: 6710.

Sestavy:
Pardubice:
Lašák - Píša, Čáslava, Snopek, Štrbák, Nakládal, Havíř, Zukal - Cetkovský, Pucher, Somík - Tvrdík, Divíšek, Pivko - Kolář I, Koukal, Starý. Trenéři: V. Sýkora a Seidl.
Plzeň: Málek (28. Altrichter) - Benák, S. Hudec, Čakajík, Smrek, Cartelli, Pácal, Redlihs - Vampola, M. Straka, Vlasák - Fabuš, Kracík, Matějovský - Důras, Kubalík, Dvořák. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud