Zdeněk Janda
8. října 2008 • 22:07

Slavia začal Ligu mistrů vítězstvím

TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraliga versus zbytek Evropy? Zatím 1:1. Poté, co Budějovice totálně vyhořely v Ufě, udržela čest českého hokeje mistrovská Slavia, která v hezkém zápase v prvním kole Ligy mistrů zdolala švédský Linköping 4:2.



A ukázala, že v milionářské soutěži může hrát významnou roli!

V závěru domácí příznivci tleskali vestoje. I když jich dorazilo málo (pouze 4 108), tak slávisté je museli povedeným vystoupením na další domácí bitvu nalákat! Kdo včera dorazil, určitě nelitoval. Byl to rychlý a pohledný hokej.

Červenka vedl Slavii za vítězstvím>>>

A hlavně pro český hokej s dobrým koncem: s triumfem! „Jsme rádi, že jsme do soutěže vstoupili vítězstvím. Je to mnohem prestižnější než extraliga, nechceme udělat ostudu,“ uvedl útočník Roman Červenka, který se blýskl třemi body (2+1).

Co bylo jiného proti extralize
- čistý led bez jediné reklamy

- speciální dresy bez reklam

- rychlejší hokej

- peníze za každé vítězství

- mnohem lepší propagace i statistické výstupy

- efektní nástup obou týmů


V závěru už se neslo halou „Hoši děkujeme,“ přesto mohli hosté ze Švédska při přesilovce snížit. Ale brankář Adam Svoboda skvěle zastavil puk na brankové čáře. A zpod masky bylo vidět, jak se usmál. Byla to cenná výhra.

Slávistická pokladna bude po včerejší bitvě bohatší o 1,25 milionů korun. To je prémie v Lize mistrů za každý triumf. Další utkání pražské mužstvo čeká 29. října, kdy se utká venku s Curychem.

„Velký obrat zápasu byl, když se nám podařilo vyrovnat na 1:1,“ uvedl kouč Vladimír Růžička. Předtím Slavii neseslalo do kolen ani to, že nevyužila téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři.

Vladimír Růžička napadá soupeře
Vladimír Růžička napadá soupeře


V dresu hostů museli skousnout porážku i dva čeští útočníci – Jaroslav Hlinka a Jan Hlaváč. Nejdřív hráli každý v jiné formaci, od třetí části je další Čech, trenér Slavomír Lener, dal k sobě. A oba patřili určitě k nejlepším hráčům svého týmu.

„Nehráli jsme špatně, ale malinko nám dělalo problémy úzké hřiště. Dělali jsme chyby v obraně, doma ve Švédsku předvádíme lepší výkony. I když i my jsme odehráli dobrý zápas, tak Slavia byla o ty dvě branky lepší,“ reagoval útočník Hlinka, když chvíli po zápase ze sebe soukal výstroj.

Návštěva byla nízká, ovšem samotná atmosféra byla slušná, kotel slávistických fandů dělal, co mohl. A slyšet byla i hrstka švédských příznivců, kteří dorazili v klubových dresech a s pomalovanými obličeji. Fandové si užívali pohled na čistý led. Jaký to rozdíl oproti strakaté a nepřehledně počmárané ploše v extralize!

Co teď žene Slavii dál? Vidina celkového vítězství? „Nevím, jestli je to zrovna náš sen. Ale určitě bychom to celé chtěli vyhrát, když jsme se do soutěže dostali. Nechceme tam být jenom kvůli tomu, že si něco odehrajeme. Musíme se snažit vyhrát. I když jestli se to povede, to je věc druhá,“ uvedl slávistický kapitán Josef Beránek.

Slavia Praha - Linköping HC 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Vondrka (J. Novák), 18. Červenka (Beránek, D. Hruška), 39. Červenka (D. Hruška, Beránek), 50. Bednář (Červenka) - 9. Fransson (J. Hlinka, Persson), 37. Petterström (J. Hlinka, Persson).
Rozhodčí: Reiber, Stricker - Fluri, Müller (všichni Švýc.). Vyloučení: 6:7.
Využití: 2:0. Diváci: 4108.

Sestavy:
Slavia:
A. Svoboda - Kadlec, Drtina, Vašíček, J. Novák, Kolařík, Žižka, Sloboda - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Doležal - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Sklenář, M. Čermák, P. Jelínek. Trenér: Vladimír Růžička st.
Linköping: Henriksson - Pihl, Gunnarsson, Fransson, Saravo, Aalto, Majeský - Petterström, J. Hlinka, Hlaváč - Persson, Eriksson, Beaudoin - Zackrisson, Emwall, Laumann-Ylvén - Lauritzen, Fröshaug. Trenér: Slavomír Lener.


Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud