Zdeněk Janda
7. října 2008 • 09:53

Hruška řídil pod vlivem

TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do pořádného průšvihu zabředl kanonýr David Hruška. Slávistický útočník totiž v noci na neděli řídil pod vlivem alkoholu a na chvíli byl kvůli tomuto prohřešku dokonce umístěn do policejní cely.



Sám slávista připouští chybu, ale hájí se: „Necítil jsem se opilý. Byl jsem nachlazený, takže jsem si předtím večer dal čaj se slivovicí.“ I od klubu ho ale čeká trest.

Na prohřešek jednoho z nejlepších extraligových kanonýrů v posledních letech upozornil deník Sport anonymní čtenář, který do redakce poslal email.

Rozhovor s Davidem Hruškou čtěte zde>>>

V něm barvitě vylíčil, co se v noci přihodilo. I když v některých aspektech přeháněl, podstatu problému vystihl. Ovšem nepodepsal se. Svůj mail pouze zakončil: „S pozdravem hokejový fanoušek karlovarské Energie.“

Informaci nepřímo potvrdil Pavel Valenta, mluvčí karlovarské policie. Sportu poskytl prohlášení, v němž je celý incident popsaný.

„Dne 5. 10. kolem 04:00 hodin byl v Karlových Varech zadržen podezřelý
31letý muž, který řídil osobní vozidlo Porsche Cayenne (...) Při dechové zkoušce bylo u podezřelého řidiče naměřeno 1,68 promile alkoholu. Policisté muže umístili do policejní cely a po provedených úkonech byl propuštěn,“ sepsal Valenta.

1,68

Tolik promile alkoholu měl v krvi útočník David Hruška



Hruška nehledá výmluvy, přiznal se. „Je mi to moc líto, udělal jsem chybu. Byl jsem nachlazený, takže jsem si v sobotu večer dal čaj se slivovicí. Sám jsem vůbec netušil, že můžu tolik nadýchat,“ reagoval pro Sport. V Karlových Varech totiž má byt.

O incidentu promluvil po včerejším zápase, v němž, i když nachlazený, nastoupil za Slavii. Ta v Kladně prohrála 4:5 po nájezdech. Z kabiny vyšel se šátkem kolem krku, rovněž podle hlasu bylo patrné, že ho opravdu trápí viróza.

Velmi překvapený byl slávistický boss Vladimír Růžička, když se o celé věci od Sportu dozvěděl. „Určitě si o tom s Davidem promluvím. Ale na základě toho, co říkáte, to určitě budeme řešit dál. Jistě od nás dostane nějakou pokutu,“ přiznal.

Deník Sport kouče kontaktoval po zápase, kdy už sám v autě jel z Kladna do Prahy. Takže s Hruškou ještě nemluvil. Útočník se z nedělního ranního tréninku omluvil s tím, že je nachlazený.

O tom, že řídil pod vlivem alkoholu, se nezmínil. „Je to nepříjemné, ale měl mi to nějak dát vědět,“ dodal slávistický boss.

Včerejší utkání Hruška odehrál tradičně v první formaci vedle kapitána Beránka a Vondrky. „Nebylo to úplně ono. Nachlazení se na výkonu podepsalo,“ přiznal pak jeden z nejlepších extraligových útočníků v posledních sezonách.

V tomto ročníku během dvanácti zápasů posbíral třináct bodů. Ve Slavii už působí sedmou sezonu.

Co s ním bude dál? Trestu od Růžičky rozhodně neunikne. A ještě bude mít „oplétačky“ s policií. Podle mluvčího Valenty byly zahájeny úkony zkráceného přípravného řízení.

„Pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodal policejní úředník. Víc k tomuto případu prozradit nechtěl.

V prospěch slávistického útočníka mluví to, že v autě nikoho nevezl, neboural, nikoho tedy nezranil. Přesto mu hrozí minimálně odebrání řidičského průkazu a pokuta až do výše padesáti tisíc korun. „Přijmu jakýkoliv trest,“ uvedl.

Hruška měl v minulosti pověst rebela. Rád „pařil“ na diskotékách, hodně peněz prohrál na výherních automatech. Jenže v posledních letech se zklidnil. „Už jsem dávno vybouřený,“ opakoval několikrát.
Nedělní ranní jízda mu ovšem přidělala komplikace.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Čtvrtfinále
Články odjinud


Články odjinud