6. října 2008 • 19:31

Lavičkovu omluvu fanoušci nepřijali

Autor: Sport, pj
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vysoká prohra pražské Sparty může mít dohru. „Jsem připraven nést následky,“ řekl po zápase kouč Vítězslav Lavička. Fanoušci ale požadují hlavy jiných mužů – Křetínského a samotných hráčů!



Už při utkání dali příznivci letenského celku jasně najevo, že takhle to dál nejde. „Vraťte nám Spartu!“ znělo Axa Arenou. „Křetínský demisi! Hráči ven!“

O bitce fanoušků čtěte zde ›››

Některým fanouškům došla trpělivost, zvedli se ze židle a odešli domů už po třetí inkasované brance.

Ovšem ti nejradikálnější – asi přes padesát – vydrželi do posledního hvizdu, aby mohli svůj názor vyjádřit u hlavní brány těsně po utkání.

Referát z derby Sparta - Slavia najdete zde ›››

A pokřiky „Křetínský demisi! Hráči ven!“ se opakovaly. Fanoušci zuřili a nadávali. Fotbalisté Sparty si totiž vůbec nevšimli transparentu, který letenský kotel vyvěsil už před zápasem: „Vítězství nebo…“ A vedle stáli tři fanoušci se zkrvavenou sekerou!

Zpackané derby se Slavií vyústilo v protest fanoušků
Zpackané derby se Slavií vyústilo v protest fanoušků

U celé události museli po zápase asistovat policisté. Ti nakonec nemuseli řešit žádný závažnější incident. Ale i tak bylo Křetínskému a celé Spartě pořádně horko.

Kolem létaly dělobuchy i dýmovnice. Kvůli nespokojeným příznivcům se dokonce museli novináři přesunout do malého tiskového střediska. Důvod? Šlo o bezpečnost trenérů Lavičky a Jarolíma.

Fanoušci zkrátka nezkousli, že je zostudil jejich největší rival. „Je to těžké pro všechny sparťany. Za celý klub se omlouvám,“ začal tiskovou konferenci Lavička.

Zda se prohrou se Slavií připravil o místo trenéra ve Spartě, to nekomentoval. „Vím ale, že nesu plnou zodpovědnost za to, co se v posledních zápasech dělo. A jsem připraven nést následky,“ dodal.

Proti Lavičkovi většina sparťanských fanoušků neprotestovala, ale pár jeho odpůrců se přeci jen našlo. Zvláště neznámá malá skupinka, která na Zdeňka Zemana, který zápas navštívil, ukazovala: „To je náš příští trenér!“

Ovšem Lavička těžký boj nevzdává. V sílu svého mužstva i nadále věří. „Máme kvalitní hráče. Na tréninku je všechno v pořádku, ale přijde zápas a je všechno jinak. Možná je to v psychice,“ polemizoval. „Kromě závěru první půle jsme po celý zápas tahali za kratší konec. Chtěli jsme něco s výsledkem udělat, ale neměli jsme sílu.“

Zda se vedení Sparty rozhodne nějakým radikálním způsobem řešit poslední tři zápasy, v nichž Letenští desetkrát inkasovali, dvakrát prohráli a přišli o Pohár UEFA, rozhodnou nejbližší dny.

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud