6. října 2008 • 19:02

Slavia zostudila Spartu 4:1

Autor: Pavel Mašlaň
TOP VIDEA
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
Požár: Říkali mi, že Krejčího jako stopera neprodáme. Pomůže mu, když...
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Velký zápas velkého hráče. I tak by se dalo charakterizovat 268. derby pražských „S“. Vladimír Šmicer, který se nečekaně objevil v základní sestavě, byl hvězdou, která zápas svým galapředstavením rozhodla.



Předzápasové prognózy favorizovaly Slavii a sešívaní od začátku utkání tyto předpoklady naplňovali. Sparťané začali v duchu čtvrtečního zápasu proti Záhřebu – naprosto průchozí obranou.

Fanoušci Sparty žádali hlavu Křetínského čtěte víc ›››

V 6. minutě toho využila právě slávistická legenda, Šmicer otevřel skóre. Sparta byla v úvodních minutách jako omráčená a bylo jen otázkou času, kdy se někdo ze slávistů trefí podruhé. Stalo se tak ve 30. minutě. Černý rozehrál standardku a ve vápně nikým neatakovaný Tavares hlavou rozvlnil sparťanskou síť podruhé.

Do té doby nervózní domácí kontrovali okamžitě po rozehrávce. Po ukázkovém ťukesu se k míči dostal Vacek a typickým "angličanem" dovolil Vaniakovi jen podívat se na jeho střelu.

Bojovný slogan sparťanských fanoušků
Bojovný slogan sparťanských fanoušků

Sparta pak nasadila vysoké tempo a ze hry měla jednoznačně více. Ke gólu však již žádná akce nevedla.

Po změně stran se do ofenzivy opět více tlačila Slavia. Šmicer sice v tutovce přestřelil, ale po perfektním přízemním centru agilního Krajčíka již minout nemohl - 1:3.

Oba týmy hrály ofenzivně, třebaže gólových akcí bylo poskrovnu. Obě mužstva, vědoma si důležitostí utkání, hrála velmi důrazně, s velkým množstvím faulů.

Zápas se poslední půlhodinu jen dohrával, ale střídající Šenkeřík dal v nastavení nespokojeným domácím fanouškům další důvod k pochmurné náladě. Sparta se již na větší odpor nezmohla.

Slavia tak má před Spartou již náskok 5 bodů a vrátila se na první místo ligové tabulky a svůj pozápasový rituál si sešívaní dosyta vychutnali.

Sparta Praha - Slavia Praha 1:4 (1:2)

Branky:
31. Vacek - 5. a 69. Šmicer, 30. Tavares, 90.+2 Šenkeřík.
Rozhodčí: Příhoda - Filípek, Kordula. ŽK: Kučera, Vacek - Belaid.
Diváci: 20.565 - vyprodáno).

Sestavy:

Sparta:
Kozáčik - Voříšek, Řepka, Kučera, Kladrubský - Kulič (64. Zeman), Kisel, Hušek, Vacek (81. Holenda), Matušovič (64. L. Došek)- Slepička. Trenér: Lavička.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, M. Jarolím (84. Šenkeřík), Tavares, Šmicer (71. Janda), Černý (79. Latka) - Necid. Trenér: K. Jarolím.


Souhrn zápasů 9. kola Gambrinus ligy >>>

Mistrovství světa ve fotbale 2018 v Rusku

Play off - pavouk Čtvrtfinále Semifinále Finále Program a výsledky Soupisky Střelci Systém turnaje Stadiony a města Vstupenky Fantasy k MS Informace

Mistrovství světa ve fotbale 2018 se hrálo od 14. června do 15. července 2018 v Rusku. Závěrečný turnaj, na který fanoušci čekají vždy čtyři roky, hostilo 11 ruských měst a 12 stadionů, finále v Moskvě na stadionu Lužniki vyhráli Francouzi nad Chorvatskem 4:2.

Finále
Francie - Chorvatsko 4:2

Zápas o třetí místo
Belgie - Anglie 2:0

Semifinále
Francie - Belgie 1:0
 * Anglie - Chorvatsko 1:2 v prodl. 

Čtvrtfinále
Urugay - Francie 0:2 
* Brazílie - Belgie 1:2
Švédsko - Anglie 0:2 Rusko - Chorvatsko 2:2, 3:4 na penalty

Články odjinud